banner388

Samsunlu ünlü karikatürist düzenlenen etkinlikte anıldı

Samsunlu ünlü karikatürist Bedri Koraman, ölümünün ikinci yılında düzenlenen etkinlikte anıldı.

Samsunlu ünlü karikatürist düzenlenen etkinlikte anıldı

Samsunlu ünlü karikatürist Bedri Koraman, ölümünün ikinci yılında düzenlenen etkinlikte anıldı.

05 Haziran 2017 Pazartesi 09:43
Samsunlu ünlü karikatürist düzenlenen etkinlikte anıldı

Samsun Haber - Samsunlu ünlü karikatürist Bedri Koraman, ölümünün ikinci yılında İstanbul Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte anıldı. Pek çok ünlü ismin yer aldığı etkinlikte panel, belgesel ve sergiden oluşan etkinlikte yer aldı. 


Törende konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz: "Bizim kuşak hem kişiliğini geliştirirken hem siyasetini geliştirirken bazı etkilendiği kişiler oldu. O etkilendiklerinin en başında yazarlar ve karikatüristlerdir. O yıllarda gazeteler bir veya iki gün sonra taşraya geldiğinde merakla neredeyse ilanları bile okurduk. Bizim umut olduğumuz umut diye baktığımız insanlara, insanlarla ilgili yazdıkları veya çizdikleri yani üzerine toz konduramadığımız insanlarında o karikatürlerden dolayı bazen kızardık. Ama farkına varmadan o karikatürler bizim köşelerimizi yonta yonta diğer fikirlerin de tolerans sınırında olabileceğini ve onlara da anlayışla bakabileceğimizi gördük" ifadelerini kullandı.

BEDRİ KORAMAN KİMDİR?

Samsun'un Bafra ilçesinde doğan Bedri Koraman, ilk ve orta öğrenimini Bafra'da tamamladıktan sonra, 1945 yılında İstanbul'a gitti. Bir süre Güzel Sanatlar Akademisi'ne devam ettikten sonra dergi ve gazetelerde ressam ve karikatürcü olarak çalışmaya başladı. 1950'i yıllarda 41 Buçuk, Tef, Taş, Karikatür gibi gülmece dergilerini yayımladı. 1951'de Deve adlı bir dergi çıkardı. Uzun yıllar Milliyet Gazetesi’nde siyasal karikatürler çizdi. Daha sonra Güneş Gazetesi’nde çalışmaya başladı. Uzun süre Bodrum'un Torba Mahallesi'nde yaşamını sürdüren ünlü karikatürist, 87 yaşında yaşama veda etti.

Son Güncelleme: 05.06.2017 09:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.