banner388

Samsunlu Pehlivan İddialı Konuştu

655. Tarihi Kırkpınar'da yer alacak olan Samsunlu pehlivan Abdullah Güngör, birinci olarak memleketi Samsun'a altın kemerle dönmek istediğini belirtti.

Samsunlu Pehlivan İddialı Konuştu

655. Tarihi Kırkpınar'da yer alacak olan Samsunlu pehlivan Abdullah Güngör, birinci olarak memleketi Samsun'a altın kemerle dönmek istediğini belirtti.

21 Temmuz 2016 Perşembe 19:31
Samsunlu Pehlivan İddialı Konuştu

655. Tarihi Kırkpınar’da mücadele edecek olan Abdullah Güngör’de tek hedef başpehlivan olmak.

Güzel bir hazırlık dönemini geride bıraktıklarını belirten Güngör, "Güzel bir hazırlık dönemi geçirdik. Ancak Kumluca Güreşlerinde ciddi bir sakatlık yaşadım. Ön çapraz bağlarım koptu. 3 haftalık bir fizik tedaviden sonra Erzurum'da kampa katıldım. Kamp süresince çalışmalar kondisyon ağırlıklıydı. Her sene iddialıyız Kırkpınar güreşlerinde. İnşallah 1. olup Samsun'a altın kemeri götürmek istiyorum. Çünkü bizde 56 tana başpehlivan var. Hepsi de birbirinde iyi" ifadelerini kullandı.

"Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin Edirne Belediyesinden alınıp, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlanması gerek"
Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde dağıtılan ödüllerin yetersiz olduğuna vurgu yapan Abdullah Güngör, "Tarihi Kırkpınar güreşlerinin Edirne Belediyesinden alınıp, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlanması gerektiği kanaatindeyim. Çünkü yıllardır aynı ödüller veriliyor, aynı yokluklar devam ediyorum. Geçen gazetede rast geldim Edirne Belediyesi at yarışı düzenlemiş, jokeye başpehlivana verilen ödülün 2-3 katı verilmiş. Bu bizim örfümüz, 600 yıllık bir gelenek. Ön plana çıkarmak lazım. Akşam konser oluyor sanatçıya 200-300 bin TL veriyorlar ama başpehlivana çok az bir ödül veriliyor. Bir de taksitle veriliyor. Artık bunların aşılması lazım. Bu işin daha profesyonel olması lazım. Tabii maddiyatın geri planda olması lazım ama başpehlivan olmak da kolay değil" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 21.07.2016 19:38
Anahtar Kelimeler:
SamsunBaşpehlivanGelenek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.