banner388

Samsunlu öğrenciler ''heybe''adında dergi çıkarttılar

Samsun İbrahim Tanrıverdi Lisesi öğrencileri anlamlı bir eser ortaya çıkardı.

Samsunlu öğrenciler ''heybe''adında dergi çıkarttılar

Samsun İbrahim Tanrıverdi Lisesi öğrencileri anlamlı bir eser ortaya çıkardı.

06 Haziran 2017 Salı 15:53
Samsunlu öğrenciler ''heybe''adında dergi çıkarttılar

Samsun Haber - Okul öğrencileri ve öğretmenlerinin bir ilki gerçekleştirerek Osmanlı Türkçesi ile yazılmış bir dergi çıkarttılar.

İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hamza Sofuoğlu, "Osmanlıca, Türklerin yüzyıllar boyunca geliştirdiği hem Arapça hem Farsçadan faydalanmış ama ikisinden de farklı bir dildir. Milli kültürümüzün temelini oluşturan eserlerimizin hemen hepsi Osmanlı Türkçesiyle yazılmıştır. Bu dili hakkıyla öğrendiğimiz takdirde tarihimizi daha iyi anlamış olacağız. Okulumuzda 2005-2006 eğitim öğretim yılından beri Osmanlı Türkçesi dersi zorunlu ders olarak okutulmasına rağmen daha önce hiç düşünülmemiş bir çalışma olması ve tüm sosyal bilimler liseleri içinde tek olması nedeniyle Heybe adlı dergimizi çok önemsiyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 06.06.2017 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
taner erol 2017-06-07 09:10:30

osmanlı türkçesi diye birşey olmaz!bırakın bu fetö propagandasını!türkçe tektir!osmanlıca bir diller karışımıdır!saray ayrı dil,tebaa ayrı dil kullanır! insanların kanını emmekten vazgeçin artık,feto oyunlarına alet olmayın!

Avatar
Atsız 2017-06-07 09:20:24

Osmanlıca diye bir dil mi vardı? Osmanlıca dedikleri; halkın zerre kadar anlamadığı, sarayda konuşulan, Türkçe-Arapça-Farsça karışımı bir şeydi. Atalarımızın dilini yaymak istiyorsanız Göktürk Abecesi öğretin.