banner388

"Samsunlu menemenciye en ağır ceza verilsin"

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, "Samsunlu menemenciye en ağır ceza verilsin" dedi.

"Samsunlu menemenciye en ağır ceza verilsin"

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, "Samsunlu menemenciye en ağır ceza verilsin" dedi.

12 Temmuz 2017 Çarşamba 12:28
"Samsunlu menemenciye en ağır ceza verilsin"

Samsun haber - Giresun'dan İstanbul'a Adalet Mitingine gidenlere Samsun'da yemek verdiği iddia edilen menemenciyle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz açıklamalarda bulundu. 

Kavak'ın Çakallı mevkiinde yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu ifade eden Akcagöz, "Sayın Genel Başkanımızın adalet yürüyüşü ardından gerçekleşecek olan adalet mitingine yurdun dört köşesinden insanlar akın etti. Karadeniz de bu çağrıya sessiz kalmadı. Cumartesi akşamı Giresun'dan yola çıkan bir kafile, Çakallı'da mola veriyor. Önce gidenlere servis açılırken, sonra biri çıkıp geliyor ki biz sonra kendisinin işletme sahibi olduğunu öğreniyoruz. Bu yürüyüşe katılanlara hizmet vermeyeceğini söylüyor ve insanları iş yerinden kovuyor. Kavak'ta yaşanan bu hadiseden dolayı, tüm Giresunlulardan özür diliyoruz" dedi.

"BOYNUMUZUN BORCU"

Samsun'un böyle bir yer olmadığını ifade eden Akcagöz, "Bu işletme sahibi, yaptığının ne anlama geldiğini bilmiyor olabilir. Ama bunu kendisine hatırlatmak boynumuzun borcudur. İnsanlar yoldan geliyor, karınları aç ve siz yemek vermiyorsunuz. Hangi kitapta yazar bu? Bunu yaparken hangi fikre, hangi ahlak anlayışına sığınarak yaptınız? Kavak, Samsun'un önemli ilçelerinden biri. Türkiye'ye mal olmuş Yaşar Doğu, burada yetişti. Şimdi, Yaşar Doğu adıyla anılan bu kente bu tavır, zihniyet yakıştı mı? Asla. İşletme sahibi, bu hale nasıl geldi merak ediyorum. Biz, insanlara su vermeyecek, aş vermeyecek insanlar haline nasıl geldik? Bu zihniyeti kınıyorum." diye konuştu.

"ÖZBAY'LA GÖRÜŞTÜM"

Mağdur olan kişilerle bizzat konuştuğunu söyleyen Akcagöz, "Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Necati Tığlı'dan bilgi aldım. Kafile başkanı Kadem Özbay'la görüştüm. Giresun kafilesine gösterilen hoşgörüsüz tavır, büyük bir ayıbın olmasının ötesinde suç da teşkil ediyor. Bu düşmanlık cezasız kalmamalıdır. Yasalar açık. Şayet, iki otobüs insan kendilerine karşı gösterilen bu çirkin tavra karşılık verseydi, belki de istenmeyen başka olayların yaşanmasına şahit olacaktık. Bu olay, adli yönden, bu nedenle soruşturulmalıdır. Ayrıca, işletmenin tabi olduğu yasal düzenlemeler belli. Ruhsatı veren belli, denetleme makamı belli. Bir işletme, talep varsa hizmet vermekten kaçınamaz" şeklinde konuştu.

"KAYMAKAMLIK DURUMA EL ATSIN"

Kavak Kaymakamlığı'nın duruma el atması gerektiğinin altını çizen Akcagöz, "2005/9207 sayılı ve 14.07.2005 tarihli yönetmelik uyarınca Kavak Kaymakamlığı bu işe bizzat el atmalı, gerekli yaptırımları uygulamalı ve gerekiyorsa en ağır yaptırım neyse onu uygulamalıdır. Bu ayıp, ancak böyle silinebilir. Yaşanan bu duruma her kim kayıtsız kalıyorsa bu ayıba ortaktır. Biz Samsunlular, böyle insanlar değiliz. Bu ayıp temizlenene kadar, bu işin yakasını bırakacak da değiliz. Bölünür müyüz endişesi içinde yaşıyoruz ya, işte zaten bölmüşler bizi. Giresunlu hemşehrilerimize karşı gösterilen bu saygısızca tavır, Samsun'a yakışmadı. Samsun, 19 Mayıs kenti. Bizim her türlü fikre ve inanca saygımız var. Umarım bir daha böyle tatsız olaylar yaşanmaz" dedi.


İŞLETME SAHİBİ KONUŞTU

Samsunhaber.com'a açıklamada bulunan işletme sahibi İsa İnanç, konunun çarpıtıldığını söyleyerek tepki gösterdi. İnanç, "Kalabalık gruba yemek verecek imkanımız yok dedik sonrada Adalet yürüyüşüne gidenlere yemek vermediler diye paylaşım yaptılar. Bu insanların çoğu profesör, doktor, adalet yürüyüşüne gidiyorlarmış ama adalet hakkında bilgileri yok" diye konuştu.

Son Güncelleme: 01.08.2017 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ercan dost 2017-07-12 14:55:06

Adamın özel mülkü deyilmi hizmet vermemek en doğal hakkı adalet araken ınsanların haklarına saygı duyun

Misafir Avatar
ekmek 2017-07-19 15:09:03 @Ercan dost

mesela siz bir fırıncıyla ters düştünüz sözlü tartıştınız hatta konuşmuyor selam vermiyor da olabilirsiniz ama ya bulunduğunuz yerde 1 fırın var ya da siz hala oranın ekmeğinden almak istiyorsunuz siz tüm haklarınızla aldığınız şeyin fiyatını vererek almak hakkına sahipsiniz aynı şekilde karşınızdaki esnaf sizi siz olduğu için değil zorunlu olarak ücretini veren herkese ürün vermek zorunda olduğu için size satış yapmam diyemez selamlaşmayabilir konuşmayabilir sizle ama size ürün yok diyemez !

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
resmi 2017-07-19 15:03:16 @Ercan dost

tüm esnaflar işyerleri vb. yerler devletin izniyle ve herkese hizmet vermek koşuluyla açılırlar yanı orası ÖZEL alan değil bir nevi KAMUSAL alandır

Beğenmedim! (0)
Avatar
Kemal hamurcu 2017-07-12 17:44:18

Nedenmis o yemek adamin degilmi kime verip vermeyecegini yonlendiren bir kanunmu var bu ulkede

Misafir Avatar
yemek 2017-07-19 15:11:14 @Kemal hamurcu

o yemek evinde eşe dosta vermek için pişirilmiyor hemşerim satmak için yapıyorsan ücretini tam veren herkese vermek zorundasınız

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ahmet çalışır 2017-07-12 17:31:49

Teröre adalet aranmaz arayanlarda hakettiği cezayı bulur

Avatar
Kayanınoğlu 2017-07-12 13:06:28

Neden en ağır versin ki menemenciye en ağır cezayı başınızdaki kemala versene ankara istanbul arasını trafik e kapatana vereceksin menemenciye değil tutuyorsa ver ha koçum işine bak sen menemenciyi cani gönülden kutluyorum 4kamyonumun molasını oraya yönlendiriyorum adam gibi adam menemenci kutluyorum onu

Avatar
aytuna 2017-07-12 16:38:17

En ağır ceza yıllardır ülkeyi sömüren lüks karavana ile sözde adalet yürüyüşü yapan fetö pkk ne kadar Türkiye düşmanı varsa yanında yer alan chp vekillerine kasetle gelene verilsin.

Avatar
Davut 2017-07-12 16:39:11

Kimmiş o melemenci bundan sonra ordayiz melemen yemek için

Avatar
yüksel 2017-07-12 17:10:26

HELAL OLSUN MENEMENCİYE INSANLARA YEMEK VERİLİR BUNLAR HAKETMEMIS YEME Ğİ
ADALET SİZLER

Avatar
Tuğba Cebeci 2017-07-12 16:43:46

Ankara İstanbul arasını trafiğe kapatanlara ceza verilecekse İstanbul saki mitingler için halk otobüslerini kullanıp meydanları kapatanlara da ceza verilsin o zaman.