banner388

Samsunlu iş adamı arabaları için servet harcadı

Samsunlu iş adamı Recep hun, maket otomobil hobisi için 1 daire parası harcadı.

Samsunlu iş adamı arabaları için servet harcadı

Samsunlu iş adamı Recep hun, maket otomobil hobisi için 1 daire parası harcadı.

05 Kasım 2017 Pazar 10:40
Samsunlu iş adamı arabaları için servet harcadı

Samsun Haber - Samsunlu iş adamı Recep Hun, iş hayatının dışında hobileri ile de dikkat çekiyor. Hun, 806 maket otomobili için adeta servet harcadı.



Recep Hun, 806 klasik otomobil maketini ve yüzlerce motosiklet maketi için 1 daire parası harcadı. 



Çocukluğundan beri klasik otomobillere ilgi duyduğunu ifade eden Recep Hun, "Küçüklüğümde akrabalarımın eski otomobiller üzerindeki çalışmalarından dolayı Amerikan arabalarına karşı bir hastalığım meydana geldi. Uzun bir süredir eski model arabaları biriktiriyorum. Benim de kullandığım klasik araçlarım var. Bu maket arabaların içerisinde yaşamaktan zevk alıyorum. Herkesin bir hobisi olması gerektiğini düşünüyorum. Benim de böyle bir hobim var. İmkanım el verdiği sürece bu hobiyi daha da büyütmeyi düşünüyorum. Ömrümüz yeterse çeşitleri daha da çoğaltmak istiyorum. Bunları çoğaltmak maddiyata bağlı. Çünkü bu hobiye az para harcamadım. Atıl bir yatırım gibi görünüyor ama ben bu odanın içerisinde durduğumda sanki arabaların içerisinde geziyormuşum gibi hissediyorum. O duygu da beni dinlendiriyor, huzur buluyorum" ifadelerini kullandı.


"1 DAİRE PARASI HARCADIM"

Maket arabalar için şimdiye kadar 1 daire parası harcadığını söyleyen Hun, "1985 yılından beri araba topluyorum. Son 10 senedir bu işi iyice artırdım. Maket araba odasını yapalı da sene oldu. Şu anda bu odada 806 tane maket otomobilim var. Hedefim binin üzerinde maket otomobil koleksiyonu yapmak. 806 maket otomobile Samsun şartlarına göre 1 daire parası harcadım. En pahalı maket arabama bin 500 TL para verdim. Maket otomobilleri genelde İstanbul’dan alıyorum. Yurt dışına çıkan arkadaşlarım da orada gördükleri otomobilleri bana getiriyorlar. Burası artık benim için değerli bir oda oldu. İnsanların var olduğu süreç içerisinde bir eser bırakması en büyük mutluluktur. Ben de bu sevgiyi oğluma aşıladım. O da ufak ufak koleksiyon yapmaya başladı. Eşim de bu hobimden hoşlanıyor. Buradan otomobil almak isteyenlere arabalarımı vermem. Sadece fotoğraf çekip, bakabilirler. Buradan bir şey çıksa içim acır" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunRecep Hun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Talha 2017-11-05 14:07:53

Bu işe hobi değil, koleksiyonculuk denir. Adam daha ne yaptığının farkında değil çıkmış açıklama yapıyor bir de.