banner388

Samsunlu Belediye Başkanı FETÖ'den aklandı

Samsun Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis hakkında FETÖ ile bağlantısı olduğu yönünde ortaya atılan iddialar üzerine Samsun Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 'Kovuşturmaya gerek yoktur' kararı verildi. Başkan İbrahim Sadık Edis aklandı.

Samsunlu Belediye Başkanı FETÖ'den aklandı

Samsun Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis hakkında FETÖ ile bağlantısı olduğu yönünde ortaya atılan iddialar üzerine Samsun Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 'Kovuşturmaya gerek yoktur' kararı verildi. Başkan İbrahim Sadık Edis aklandı.

26 Mayıs 2017 Cuma 18:13
Samsunlu Belediye Başkanı FETÖ'den aklandı

Samsun Haber - Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis'in 'FETÖ' üyesi olduğu yönündeki iddiaları üzerine başlatılan incelemede 'Kovuşturmaya gerek yoktur' kararı verdi. Başkan Edis kararın ardından, "Bana utanmadan, arlanmadan iftira atanlar, attıkları iftira çamurunda boğuldu. Yargı önünde hesap verecekler." dedi.


Gerçekbizde adresinde yer alan habere göre, Vezirköprü ilçesi MHP İlçe Başkanı Ahmet Özata ve İbrahim Çalışkan isimli bir vatandaş tarafından FETÖ terör örgütü ile bağlantısı olduğu yönünde iddialar ortaya atılan Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis aklandı.

'HİÇ BİR FETÖ ÜYELİĞİ BULUNADI'

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, ortaya atılan iddialar üzerine yaptığı araştırma sonucunda, "İbrahim Sadık Edis'in FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne ait herhangi bir dernek, sendika ve başka sivil toplum kuruluşlarına üyeliğinin bulunmadığına" karar verdi.   


BANK ASYA'DA HESABI YOK 

Başsavcılık, Başkan Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis'in Bank Asya'da hesabının olmadığını, sosyal medyada suç unsuru paylaşımının bulunmadığını belirterek, "FETÖ/PDY tarafından düzenlenen herhangi bir basın açıklamasına, gösteri-eyleme katıldığına dair bir tespitin bulunmadığı, Samsun K.O.M. Şube Müdürlüğü'nden gönderilen tahkikat evraklarından FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye ya da iltisaklı olduğu yönünde herhangi bir tespitin bulunmadığı" kararına vardı. 


BYLOCK KULLANMADI, DESTEK VERMEDİ!


 
Başsavcılık, Başkan Edis'in ByLock kullanmadığı ve FETÖ'ye hiç bir şekilde maddi kaynak sağlamadığını belirterek, "Bu nedenle İbrahim Sadık Edis'e yüklenen suçtan kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı" kararını verdi.  


'İFTİRA ÇAMURUNDA BOĞULDULAR' 

Alınan karar hakkında konuşan Başkan İbrahim Sadık Edis, "Bana utanmadan, arlanmadan iftira atanlar, attıkları iftira çamurunda boğuldu. Bundan sonra da boğulmaya mahkum olacaklar. Yüce adalet doğruyu ortaya çıkarmıştır. Bana bu iftiraları atanlara karşı şu andan itibaren maddi manevi tazminat davaları açıyoruz. Bugünden itibaren kendileri hakkında gerekli ihbarlarda bulunuyoruz. Hem MHP'li başkanı, hem de daha önce belediyemizde çalışan ancak kendi isteğiyle işini bırakan İbrahim Çalışkan isimli şahıs, iftiralarının hesabını yargı önünde verecekler. Bu tür suçlamaları yapanlara karşı hukuki mücadelemiz bundan sonra da sürecektir. Bu süreç içerisinde bana destek veren tüm Vezirköprülüler müsterih olsunlar ki, kimin iftiracı kimin doğrucu olduğu, bugün olduğu gibi bundan sonra da daima ortaya çıkacaktır." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gonul ates 2017-05-27 12:00:36

sayin ibrahim sadik edis ben sana sonuna kadar inaniyo ve guveniyorum.vezirkopru seninle kalkindi.