banner388

Samsunlu balıkçılar Vira Bismillah diyecek

Samsun'da balıkçılar 1 Eylül'de Vira Bismillah diyerek balık sezonunu başlatacak.

Samsunlu balıkçılar Vira Bismillah diyecek

Samsun'da balıkçılar 1 Eylül'de Vira Bismillah diyerek balık sezonunu başlatacak.

14 Ağustos 2017 Pazartesi 10:20
Samsunlu balıkçılar Vira Bismillah diyecek

Samsun haber - Samsunlu balıkçılar, yasağın sona ereceği 1 Eylül tarihini iple çekiyor. 15 Nisan'da başlayan av yasağı 1 Eylül'de sona ererek tezgahlar şenlenecek. 1 Eylül'e hazırlanan balıkçılar ağlarını ve teknelerini onarıyor. Trol balıkçıları geçtiğimiz sezon güzel bir av dönemi geçirirken kıyı balıkçıları istavritin kıyıya yaklaşmasını bekliyor. 

UMUTLUYUZ

6 yıldır geçimini balıkçılıkla sağlayan Ali Malkoç, "Biz trol balıkçılığı yapıyoruz. Yeni sezon hazırlıklarına başladık. Geçen yıl iyi bir sezon geçirdik. Bu yıl da inşallah iyi bir sezon geçirmeyi umuyoruz. Geçen yıl palamut denize sığmadı. Ama şimdi palamudun belirtisi yok. Bu yıl hamsi fazla palamut az olabilir. Çinekop geçen yıl fazlaydı bu yıl fazla olmayabilir. Geçen yıl havalar güzel gitti ve balık havyarını tuttu. Bu sene havalar çok kuzeyden gitti. Belli olmaz. Bizim mesleğimize göre bu sene trolcülük iyi görünüyor. Bu seneden umutluyuz. Palamutla çinekopa bir şey diyemiyorum ama hamsi olabilir. Kuzey rüzgarları sert eserse hamsi bu tarafa gelebilir. Esmez ise hamsi de açıklardan gider" dedi.

TUTACAK BALIK YOK

Kıyı balıkçılığı yapan Hacıbey Akçay şu anda istivratin olmadığını belirterek, "Deniz sıcaklığının çok fazla olmasından dolayı şu anda istavrit yok. Beklentimiz, açıklarda olduğu söylenen istavritin kıyıya yaklaşması. Bol bir şekilde istavrit yakalamayı umuyoruz. Beklentimiz o yönde. Şu anda tutacak kadar balık yok. Biz de vakit geçiriyoruz" diye konuştu.

TÜR ZAYIFLIĞI VAR

İstavritin hamsi kadar değerli olduğunu söyleyen İzzet Bulgan, "Ağ balığında sadece kefal, voleciler çalışıyor. Allah bereket versin kefal de bir şeyler oluyor. Fakat tür zayıflığı var. Bu yıl hamsi bolluğu olabilir. Çinekop olmaz. Hamsi kadar değerli istavrit balığımız var ama o da şuanda yok" diyerek sözlerini tamamladı.

Son Güncelleme: 14.08.2017 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nihat 2017-08-14 12:24:11

Su kucucuk hamsileri yakalamaYin yazik yenmiyor zaten ondan sonra yok diyorsunuz