banner388

Samsunhaber.com'un haberi ses getirdi! 2019'da zam yok

Samsunhaber.com ve İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'ın gündeme getirdiği trafik cezalarının ardından, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş 2019 yılında trafik cezalarına zam yapılmayacağını açıkladı.

Samsunhaber.com'un haberi ses getirdi! 2019'da zam yok

Samsunhaber.com ve İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'ın gündeme getirdiği trafik cezalarının ardından, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş 2019 yılında trafik cezalarına zam yapılmayacağını açıkladı.

22 Aralık 2018 Cumartesi 15:57
Samsunhaber.com'un haberi ses getirdi! 2019'da zam yok

Samsunhaber.com'un gündeme getirdiği, son dönemde artan trafik denetimleri ve kesilen trafik cezaları İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar tarafından TBMM'ye taşınmıştı. TBMM'ye taşınan trafik cezalarının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, 2019 yılında trafik cezalarına zam yapılmayacağını açıkladı.

Bedri Yaşar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya şu soruları yöneltmişti:

1) Samsun ilinde 2013-2018 yılları arasında kesilen trafik cezasının ilçelere göre dağılımı ne şekildedir?

2) Samsun ilinde 2013-2018 yılları arasında kesilen trafik cezalarının ilçelere göre; ihlal edilen kural adı ve kesilen para cezası açısından tasnifi bulunmakta mıdır? Bu tasnif yapılmışsa ne şekilde kural ihlali yapılmıştır? Hangi kural ihlaline ne kadar trafik cezası kesilmiştir?

3) Samsun il merkezi ve ilçelerinde her ilçe ayrı ayrı belirtilmek üzere- 2013-2018 yılları arasında kesilen trafik cezalarının hususi otomobil, ticari otomobil, kamyon, kamyonet, tır, otobüs, motosiklet vb. taşıtlara göre dağılımı ne şekildedir?    

4) Samsun ili genelinde trafik cezalarının son yıllarda artış gösterdiği yönündeki şikâyetlerin nedeni nedir? Trafik cezalarının keyfi uygulandığı doğru mudur?

5) Her yıl ayrı ayrı belirtilmek üzere; Türkiye genelinde 2013-2018 yılları arasında kesilen trafik cezalarının illere göre dağılımı ne şekildedir?

6) 2018 yılı içerisinde aylara göre ayrı ayrı belirtilmek üzere; en fazla ve en az trafik cezası kesilen iller hangileridir?

2019'DA ZAM YOK

Samsunhaber.com ve İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'ın gündeme getirdiği trafik cezalarının ardından, 2019 yılında trafik cezalarına zam yapılmayacağı belirtildi.

Muş, kendisinin de imza sahibi olduğu Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Bazı cezalar için her yıl bir değerleme oranı belirlendiğini anımsatan Muş, "Bu yılki değerleme oranı 23,74. Her yıl bu oranda bir değerleme yapılıyordu. 2019'da yapılmayacak. Karayolları Trafik Kanunu'ndaki cezalar, yeniden değerleme oranıyla 2019 için artırılmayacak" dedi.

Muş, 2 Kasım 2016 tarihinden düzenlemenin yürürlüğe gireceği tarihe kadar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden, belirlenen tanımlar dışında yasaklı geçiş yapanlarla ilgili bu cezaların affedildiğini söyledi. Mehmet Muş, 28 Şubat 2019 tarihine kadar başvurulması halinde, cezayı ödeyenlere geri ödeme yapılacağını kaydetti. Muş, tebligatların geç yapılması ve vatandaşın farkına varmaması nedeniyle cezaları affettiklerini dile getirdi.

Mehmet Muş, "2012'de 14 büyükşehir belediyesi yapılmıştı, 27 ilçe kurulmasıyla ilgili bir kanunumuz vardı. Orada yeni büyükşehir yapılanlarda köy olanlarda su ve belli bazı harçlar indirimliydi. Onun süresi doluyor, bunu 2022'ye kadar uzatıyoruz" açıklamasında bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Muş, 500'den fazla üyesi olan kooperatiflerin, SPK denetimine alındığını kaydederek, "Kooperatiflerin bir araya gelerek oluşturdukları birlikler vardı. Üye sayısı 500'ü geçip birlik oluşturuyorsa onların kuracağı şirketler de SPK'nın denetimine alınıyor" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Esnaf 2018-12-22 17:07:44

Zaten yapacağını yaptı.hahahay komiksiniz

Avatar
2018-12-22 20:55:00

Agam bizle eğleniiirrrrr

Avatar
SAMSUNLU 2018-12-23 00:48:06

Ceza çok yazılmasından ziyade keyfi ve yazmış olmak için yazılan cezalarda konu olması gerekirdi