banner388

Samsun’dan Halep’e Yardım

Kızılay aracılığıyla Samsun Bafra Belediyesi, insanlık dramının yaşandığı Halep’e "Yardım Köprüsü" adı altında 2 tır gıda ve yardım malzemesi gönderildi.

Samsun’dan Halep’e Yardım

Kızılay aracılığıyla Samsun Bafra Belediyesi, insanlık dramının yaşandığı Halep’e "Yardım Köprüsü" adı altında 2 tır gıda ve yardım malzemesi gönderildi.

26 Aralık 2016 Pazartesi 15:14
Samsun’dan Halep’e Yardım

Halep’e yardım amaçlı gönderilmek üzere belediye ekiplerince toplanan yardım malzemelerinin bulunduğu tırlar için Bafra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda uğurlama töreni düzenlendi.

Törende konuşan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Ülkemiz ve İslam dünyası üzerinde emperyalistlerin, uluslararası büyük güç odaklarının bizi huzursuz etmek, bizi güçsüz etmek için yapmış olduğu çalışmalar her dönemde olduğu gibi bugün çok daha şiddetli bir şekilde devam etmekte ve bunun maddi manevi alandaki sıkıntılarını yaşayan da bizim milletimiz oluyor. Müslüman olduğumuzdan dolayı İslam dininin bize vermiş olduğu sorumluluklar var. Çevremizdeki bütün sıkıntıların paylaşılmasında, giderilmesinde yüce Türk milletin çok büyük görevler düşüyor. Bizim anlayışımızda 'komşusu açken tok yatanın' gerçek manada iman etmediğine inanan bir dinin mensubuyuz. Millet olarak 15 Temmuzları yaşadık büyük acılar içinden çıktık. Şimdi de Suriye'de Müslüman kardeşlerimiz üzerinde oyun oynanmakta. Çoluk çocuk günahsız insanlar katlediliyor ama kendilerini medeni olarak ifade eden dünyadan ses çıkmıyor. Çünkü ölenler Müslüman. Hiçbir Hristiyan aleminde bu olaylar yaşanmamakta. İslam dünyasında bir önder devlet çıktığında bu olaylarında yaşanması çok kolay olmayacak. Bizim bir ve beraber olmamız, ülkemizin güçlenmesi ile kendi yöremizdeki İslam dünyasındaki bütün mazlumların da emniyet sibobu olmak zorundayız. Bu şuurla da çalışmamız gerekiyor. Belediye olarak oradaki ihtiyaçlara göre gıda ağırlıklı yardım malzemesi gönderiyoruz. Biz bir başlangıç yaptık, diğer kurumların da çalışmalarında destekçi olacağız" dedi.

Başkan Şahin'in konuşmasının ardından İlçe Müftüsü İsmail Çiçek tarafından yapılan dua ile yardım konvoyu Halep'e uğurlandı.
 

Anahtar Kelimeler:
SamsunHalep
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.