banner388

Samsun’daki etkinlik Türkiye’de ses getirdi

Karadeniz’de ilk defa Samsun’da düzenlenen Kumdan Heykel Etkinliği Türkiye çapında ses getirdi.

Samsun’daki etkinlik Türkiye’de ses getirdi

Karadeniz’de ilk defa Samsun’da düzenlenen Kumdan Heykel Etkinliği Türkiye çapında ses getirdi.

04 Temmuz 2018 Çarşamba 18:13
Samsun’daki etkinlik Türkiye’de ses getirdi

Samsun haber - Samsun’un Atakum ilçesinde Karadeniz’deki ilk defa Atakum Gönüllüleri Derneği tarafından Kumdan Heykel Etkinliği düzenlendi.

Özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikle ilgili konuşan Atakum Gönüllüleri Genel Sekreteri Bayram Çelik, “Samsun güzel bir şehir ve  Atakum güzel Samsunumuz’un en gözde en huzur verici coğrafi güzelliğe sahip ilçesi. Bölge liderliğine oynayan bir ilçe için bu yeterli mi?  Bir kentin kimliği olmalı, kent kimliği sadece fiziksel mekan düzenlemeleri ve sosyal hizmetler üzerine inşa edilemez. Mutlaka sanat lazım ve sanatçının sanatını en özgür şekilde hayatını geçireceği ortam lazım. Kent duyarlılığı ve kent kimliğinin yükseltmenin yollarını bulmak ve bu doğrultuda felsefeler üretmek, çalışmak hepimiz görevi olmalıdır. Bütün yapay ayrımları bir kenara bırakıp bütünleştirmek gerekir. Tasada, kederde birlik olma, çocuklarımıza mutlu bir gelecek oluşturma hissini vermemiz gerekir. Bu da ancak sanatla şiirle edebiyatla olur. Emeği geçen her arkadaşımıza çok teşekkür ederiz” dedi.

HEYKELLER YIKILDI

Kumdan heykellerin akşamları kimliği belirsiz kişiler tarafından yıkılmasına ise sanatçılar ve etkinliğe katılan vatandaşlar tepki gösterdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.