banner388

Samsun’da “Yükseköğretimde Bilgi Sorunu” Ele Alınacak

Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Üniversitesi ve Cihannüma İşbirliği ve Dayanışma Derneği Samsun İl temsilciliği işbirliğiyle Yükseköğretimde Bilgi Sorunu: Eleştiri ve Teklifler çalıştayı gerçekleştirilecek.

Samsun’da “Yükseköğretimde Bilgi Sorunu” Ele Alınacak

Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Üniversitesi ve Cihannüma İşbirliği ve Dayanışma Derneği Samsun İl temsilciliği işbirliğiyle Yükseköğretimde Bilgi Sorunu: Eleştiri ve Teklifler çalıştayı gerçekleştirilecek.

18 Aralık 2022 Pazar 13:33
Samsun’da “Yükseköğretimde Bilgi Sorunu” Ele Alınacak

19-20 Aralık 2022 tarihlerinde Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilecek çalıştayda uzman akademisyenler tarafından “Bilgi Üretiminin Yapısı”, “İslam Dünyasında Özgün Bilgi Üretimi Problemi”, “Bilimler Arası İlişkiler, Hiyerarşi ve Bilimler Tasnifi”, “Bilimsel Bilgi Üretimi ve Bilimsel Yöntem Sorunları”, “İslam Dünyasında Yüksek Öğretim İçin Yeni Teşebbüsler” detaylı olarak irdelenecek.

Prof. Dr. Alpaslan Açıkgenç (Üsküdar Üniversitesi), Prof. Dr. Ayhan Çitil  (İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi), Prof. Dr. Burhanettin Tatar (19 Mayıs Üniversitesi), Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu (Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi), Prof. Dr. Ömer Türker (Marmara Üniversitesi), Prof. Dr. Tuncay Başoğlu (İstanbul Medeniyet Üniversitesi), Prof. Dr. Vatan Karakaya (Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi), Prof. Dr. Yunus Cengiz (Mardin Artuklu Üniversitesi), Prof. Dr. Kasım Küçükalp (Uludağ Üniversitesi), Doç. Dr. Abdulkadir Macit (Kocaeli Üniversitesi), Doç. Dr. Abdulvahap Özsoy (Atatürk Üniversitesi), Doç. Dr. Ahmet Dağ (Uludağ Üniversitesi), Doç. Dr. Ahmet Kesgin (Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi), Doç. Dr. Cahid Şenel (İstanbul Üniversitesi), Doç. Dr. Eşref Altaş (Medeniyet Üniversitesi), Doç. Dr. İbrahim Halil Üçer (İstanbul Medeniyet Üniversitesi), Doç. Dr. Kamuran Gökdağ (Mardin Artuklu Üniversitesi), Doç. Dr. Mehmet Kalaycı (Ankara Üniversitesi), Dr. Öğr. Üyesi Murat Kaş (Kütahya Dumlupınar Üniversitesi), Ömer Korkmaz (Başbakanlık E. Müşaviri) gibi pek çok ismin katılacağı çalıştay iki gün sürecek.

Daha önce Gaziantep’te Göç, Konya’da Şehir ve Medeniyet, Kayseri’de Gençlik ve Aile, Çorum’da İleri Teknolojiler ve Sanayi gibi pek çok çalıştayın ilgili kurumlarla işbirliği ile düzenlendiğini ve bu konularla ilgili yol haritası ortaya koyan detaylı raporların hazırlandığını ifade eden Cihannüma İşbirliği ve Dayanışma Derneği Samsun İl Temsilcisi Abdullah Yıldırım, Yükseköğretimde Bilgi Sorunu: Eleştiri ve Teklifler Çalıştayı’nın Samsun’da düzenlenmesinden mutlu olduklarını ifade etti. Abdullah Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti: ”Ülkemizin muhtelif üniversitelerinden alanında yetkin 30 civarında alan uzmanı akademisyenin bir araya geleceği çalıştayda Yükseköğretimde Bilgi Sorununu kendi medeniyetimizin dinamikleri esas alınarak değerlendirilecek, eleştiri ve öneriler ele alınacak, geleceğe ışık tutacak alternatif çözümler üretmeye gayret edilecek. Ve bunun için de tüm paydaşlarımızla biz hazırız.”

Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Üniversitesi ve Cihannüma İşbirliği ve Dayanışma Derneği Samsun İl temsilciliği ortaklığıyla yapılacak olan çalıştayın açılış oturumu halka açık olarak 19 Aralık Pazartesi günü saat 15:00’da Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilecek. Çalıştayın açılış oturumu Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Türker, İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğretim üyesi İbrahim Halil Üçer ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya’nın sunumuyla icra edilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.