banner388

Samsun'da Yaşanan Şiddet Olaylarının Sebebi Ne?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Türkiye silahlı şiddet haritası kapsamında Samsun’un en çok olayın yaşandığı 2’inci il olmasının nedenleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Samsun'da Yaşanan Şiddet Olaylarının Sebebi Ne?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Türkiye silahlı şiddet haritası kapsamında Samsun’un en çok olayın yaşandığı 2’inci il olmasının nedenleri hakkında açıklamalarda bulundu.

04 Şubat 2017 Cumartesi 17:43
Samsun'da Yaşanan Şiddet Olaylarının Sebebi Ne?

Samsun haber - Samsun’un en çok olayın yaşandığı 2’inci il olmasının Samsun için talihsiz bir durum olduğunu belirten MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, bunu ‘işsizlik ve uyuşturucu’ kullanımının artmasına bağladı. Tekin, "Bir vakıf tarafından Türkiye’nin silahlı şiddet haritası yayınlandı. Burada görünen verilere göre ilimiz 2’nci sırada yer almasına rağmen nüfus bazlı ele alındığında 1’inci sırada yer almaktadır. Karadeniz’in incisi diye adlandırdığımız bir şehrin bu haritada ilk sırada yer almasının nedenlerini ise oturup düşünmemiz gerekmektedir. Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de işsizlik sayısı artmakta ve gençlerimiz iş bulamamaktadır. İşsizlik ve bu anlamda beraberinde gelen sorunlar gençlerimizi şiddete meyilli hale getiriyor. Diğer yandan uyuşturucu madde kullanımının artması da yine beraberinde şiddet olaylarını da arttırmaktadır. Yaşanan olaylara bakıldığında hemen hemen yarısı uyuşturucu madde kullanan kişiler tarafından gerçekleştiriliyor" dedi.

Kalıcı Önlemler Alınmalı

Tekin, açıklamasına şöyle devam etti: “Samsun’da uyuşturucu kullanımı gün geçtikçe artmaktadır. Bunun önüne geçilmesi için güvenlik güçlerimizin yapmış olduğu çalışmaları arttırması ve daha caydırıcı mücadeleler verilmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra eğitici faaliyetlerinde arttırılması uyuşturucu ve uyuşturucunun zararları konusunda anne babalar ve çocuklarımız bilgilendirilmelidir. Diğer yandan şehrimizde işsizlik sorunun giderilmesine yönelik yapılacak olan çalışmalarda eş zamanlı olarak uyuşturucu ile mücadeleyi de etkileyecektir. Samsun’un artık şiddet olayları ile değil, eğitimde gösterdiği başarı, kültürel faaliyetler, yapılan iş sahaları ve yatırımları, ekonomi de göstereceği başarı gibi etkenler ile anılmasını temenni ediyoruz. Bu şehri yöneten idarecilerinde bu konularda kalıcı ve etkili önlemler almasını öneriyor bu anlamda bizlerde üzerimize düşecek göreve her zaman hazır olduğumuzun bilinmesini istiyorum."

Son Güncelleme: 03.11.2017 13:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Onur... 2017-02-04 20:04:40

Issizlik esnaflari parasal sikintilari

Avatar
Ramazan Küçükoğlu 2017-02-05 00:12:03

Bu şehrin dışarlarda ciddi okullar mezunu gençlerin bir büyüğü olarak Samsun ili yetkilileri Samsun a sahip çıkmıyorlar gençler işsiz ..Sen Türk gencini işsiz bırakırsan o yiğit de kavga eder .Zaten Samsunluyuz kanımızda dövüşçülük var siz gençlere ya iş alanı açın yada alanı açın bizim bile bu yaşta dalasım geliyor o kadar eğitime rağmen

Avatar
aaa 2017-02-05 11:35:39

artık bu şehri yaşanan hale gelmesini vadandaşlar isityrm emniyett nerde

Avatar
Atsız 2017-02-05 22:00:41

Gasp, darp, taciz gibi olayların haberlerin sonunda failler için "tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı" yerine "tutuklanarak cezaevine sevk edildi" ifadesinin olması gerekiyor.

Avatar
Herhangi biri 2017-02-10 01:56:54

Yahu ne kadar değişik insan var samsun da kadınlar için çok çok tehlikeli erkekler için cok tehlikeli bir şehir
Her köşede bir balici kahveler tıklım tıklım halbuki bu şehir tarımın en verimli topraklarını barındıran şehir değil mi iki ova var bu ilde ama millet işsiz !? Iş beğenmeyen kendini yüksek gören gençler oldukça
Iş sahaları açılsın istihdam olsun
Boş insan ne yapar gün boyu gezer aylak aylak millete satasir, yolun ortasında bile niye baktin kavgası edip birini ekmek bıçağıyla öldürebilecek kadar da rahatsız ruh hastası insanın dışarda dolaştığı bir il
Polisler nereye yetişsin
Toplumu eğit ki kalifiye eleman yetistirebilesin her önüne gelen bir üniversiteye girip 4 yıllık okulu 5-6 yılda bitirip ooo üniversite bitirip işsiz kaldım napim olmiycak zaten bir iş veren neden boş bir insanı alsin ki işine? Önemli olan kendini yetiştirmek
EĞITIM EĞITIM EĞITIM!

Avatar
A. Emrah 2017-02-11 10:30:56

Maalesef bizim gibi eğitimsiz ve kültürsüz toplumlarda halkı ancak cezai yaptırımlarla ıslah edebilirsiniz, eğitimsel ve hukuksal yetersizlikler ise ancak sokak anarşisi doğurur. işsizlik veya ekonomik dar boğaz bahaneleri suç potansiyeli olan insanların yalancı memesidir, ana problemi çözmezseniz istihdam sorununu çözmek tek başına yetersiz kalır. Eğitim ve kültürel olarak kısa vadede olumlu sonuçlar alınamayacağı aşikardır, öyleyse tek çözüm kısa vadede cezai yaptırımları şiddetlendirip suçları caydırıcı kılmak, diğer yandan da eğitim ve kültürel düzenleme ve planlamayı uzun vadede gerçekleştirmektir.