banner388

Samsun’da tramvaylar günde 65 bin yolcu taşıyor

Samsun’da hizmet veren tramvaylar günde ortalama 65 bin yolcuyu taşıyor.

Samsun’da tramvaylar günde 65 bin yolcu taşıyor

Samsun’da hizmet veren tramvaylar günde ortalama 65 bin yolcuyu taşıyor.

22 Şubat 2018 Perşembe 12:20
Samsun’da tramvaylar günde 65 bin yolcu taşıyor

Samsun haber - Samsun’da 16 tramvay ve Üniversite-Gar arasında 2010 yılında hizmet vermeye başlayan hafif raylı sistem 8 adet yerli üretim tramvayında dahil olmasıyla araç filosunu güçlendirdi. SAMULAŞ tarafından işletilen ulaşım ağı şuan itibariyle 29 hafif raylı sistem aracı ile yaklaşık 30 kilometrelik Üniversite-Tekkeköy raylı sistem hattında hizmet veriyor.


Hafif raylı sistem araçları, ring ve ekspres otobüsleri hafta içi her gün 100 bin kişiye hizmet veriyor. 

SAMULAŞ Operasyon Müdür Sevilay Germi Telci “Şuan ülkemizde 12 şehirde hafif raylı sistem işletmesi bulunuyor. Biz hizmetimizin sekizinci yılını tamamlarken bazı şehirler yeni yeni raylı sistem proje çalışmaları yürütmeye başlıyor. 29 araçtan oluşan Raylı Sistem filomuz ile hizmetlerimize 06.15 itibariyle Tekkeköy ve Üniversite istasyonlarından başlıyoruz.  Sabah ve akşam yoğun saatlerde 4 ila 5 dakika aralıklarla raylı sistem hizmeti verirken Haftaiçi günlerde çoğunlukla 65 binin üzerinde yolcuya hizmet veriyoruz” dedi. 

2018 yılında araç filosunu genişlettiklerini belirten Operasyon Müdürü Telci “2018 yılı itibariyle filomuzda bulunan 91 otobüs ile raylı sistem hattının yanı sıra lastik tekerlekli araçlarımız ile de ring ve ekspres hizmeti veriyoruz. Ekspres hatlarımızın planlamasını Konut-Hastane, Konut-Okul, Konut-İş odaklı olarak yapıyor ve vatandaşlarımıza bu doğrultuda hizmet veriyoruz. Şu an SAMULAŞ tarafından halkımıza hizmet veren 5 adet ekspres 17 adet ring hattımız bulunuyor. Ekspres otobüslerimiz hizmet noktalarına göre yoğun saatlerde 8 ila 15 dakika aralıklarla hizmet veriyor. Ekspres ve ring araçlarımız ile günlük olarak yaklaşık 20 bin yolcuya hizmet veriyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MUSTAFA 2018-02-22 13:02:21

TRAMVAY ÇOK GÜZEL BİR HİZMET DÜŞÜNENLERE TEŞEKKÜR EDERİZ ANCAK SABAH VE AKŞAM ÇIKIŞ SAATLERİ ÇOK KALABALIK O SAATLERDE DAHA SIK ARALIKLARLA TRAMVAY ÇALIŞSA İYİ OLUR ÇÜNKÜ TRAMVAYA KALABALIKTAN BİNİLEMİYOR

Avatar
Cihan 2018-02-22 15:33:25

Keşke bir nebze daha ucuz olsa çok güzel bir hizmet şehrin iç hatlarda yapılmalı ozaman dahada iyi olacaktır

Avatar
Ali Balbal 2018-02-22 18:30:24

Sayin baskan giderayak tramvay sistemini Samsunun icine getirerek Samsunluya buyuk hizmette bulunursunuz.hat liman kavsagindan baslayip 1OO .yil bulnarini katederek canikte sehir hastanesinide kapsayarak belediye evlerine ulastirilmalidir.

Avatar
sefer 2018-02-22 20:00:57

sabah saat 7-9 arası akşam 15- 19 arası saatlerinde tranvay seferleri arttırılmalı .bu yoğunlukla bu ulaşım hizmeti anca sefer sayısı arttırılarak başarılabilir. yoksa halk mağdur olacak beklemekten.