banner388

Samsun'da tehlike saçan bina!

Samsun'da yıkım riski bulunan ve tehlike saçan binada vatandaşlar yıkılma riskine rağmen yaşamını sürdürüyor.

Samsun'da tehlike saçan bina!

Samsun'da yıkım riski bulunan ve tehlike saçan binada vatandaşlar yıkılma riskine rağmen yaşamını sürdürüyor.

14 Şubat 2019 Perşembe 16:10
Samsun'da tehlike saçan bina!

Samsun'un İlkadım ilçesinde tehlike saçan binada oturan vatandaşlar riske rağmen binada oturmaya devam ediyor.

Samsun’un İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan 6 kat ve 32 daireli Doğuş Apartmanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu kapsamında riskli bina kapsamına alındı. Alınan kararın ardından binanın boşaltılması istendi. Kararın üzerinden binada bulunan 32 kat malikinden 21’i binayı boşalttı. 11 kat maliki ise binayı boşaltmayarak yaşamaya devam etti. Binadan ayrılan maliklerden bazılar ellerinde mahkeme ve bilirkişi raporları olduğunu ifade ederek, binada oturanların çıkartılmasını ve binanın yıkılmasını istedi. 

BÜTÜN BİNA TAHLİYE EDİLMELİ 

Risk kararının ardından binayı terk ettiklerini ama bazılarının binayı terk etmediğini ifade eden bina sakini Mustafa Ekşi, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'a istinaden binanın riskli yapı olduğu doğrultusunda müracaatta bulunduk. Bakanlık tarafından gönderilen bilirkişi heyeti tarafından binanın ağır hasarlı ve riski olduğu tespit edildi. Bununla beraber bize gönderilen tebligatta, ‘30 gün içerisinde dairelerin boşaltılması’ söylendi. Bu karara sonrası binada 32 daire olmasına rağmen, 11 kat maliki dairesini boşaltmadı. 21 kat maliki dairesini boşalttı. Boşaltmayanlar, binanın riskli yapı olmadığını belirterek itirazda bulundular. Konu mahkemeye taşındı. Mahkeme, binaya bilirkişi atadı. Bilirkişi raporu sonucunda 52 adet kolonun güçlendirilmesi dahi yapılsa binanın riskinin ortadan kalkmayacağını ifade etti. Binada kalanların da itirazını reddetti” ifadelerini kullandı.

KARTAL FACİASI YAŞANMAMALI

Kartal’da yaşanan facianın benzerinin yaşanamaması için binanın yıkılması gerektiğini vurgulayan Ekşi, şunları söyledi: 

“Biz yaklaşık 15 önce risk nedeniyle dairemizi boşalttık. Dışarıda kalıyor ve kira ödüyoruz. Devletin koyduğu bu yasaların herkes tarafından uyulmasını istiyoruz. Binanın elektrik ve suyunun kesilmesini istiyoruz. Bunlar yapılmadığı için 15 aydır mağdur oluyoruz. Çevreye bir risk taşıtmamak istiyoruz. Binada çatlaklar mevcut. Allah göstermesin buradan geçen birine ya da binadakilere bir şey olsa durum çok feci olur. İstanbul-Kartal’daki facia gibi bir facianın yaşanmasını istemiyoruz. Bir an önce kanunların uygulanmasını istiyoruz. Binayı boşaltmak istemeyenler, ‘karda kışta nereye çıkalım’ diyorlar. ‘Binaya bir şey olsa, birçok kişi hayatını kaybetse daha mı iyi olacak?’ diyoruz bizde." 

Çevre sakinleri de binanın riski varsa yıkılması gerektiğini söyledi. 
 

Son Güncelleme: 14.02.2019 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vefa 2019-02-14 19:53:21

Hımmm BARAN İNŞAAT YAŞADI ...

Avatar
pala necdet 2019-02-14 18:56:09

kesin o 21 kişi o mevkinin yiyicisi olan müteahhit ile anlaşmışlardır diğer ev sahiplerini ikna edemiyorlardır,risk falan hikaye...

Avatar
Hakan55 2019-02-14 20:49:45

Merkezi yerde yıkıp milyonun daire yapacaklardır.

Avatar
Gitti gidiyor 2019-02-15 00:29:33

Samsunda riskli binamı arıyorsunuz 88 evlere gelsinler binalarda çatlaklar mevcut birden bire ilk çökecek binalar bunlar ama mevkii güzel yerde olmayınca haberde olmaz

Avatar
isa 2019-02-15 00:12:00

Bina samsunun eski yapılarındandır kesin bunu bilen ve mevki olarak iyi bir yerde ve alan mutahit yaşadı yine ranttt

Avatar
nebyanli 2019-02-15 00:34:17

Inandinız mı hemşerilerim. Bu işin içinde mutlaka rant vardır. çünkü bu cadde konumu ile iyi bir yerdir.

Avatar
Hasan 2019-02-14 18:34:19

Vah vah vah koskoca binayı baran inşaata peşkeş çekmek için hem basın hem devlet seferber olmuşlar vah vah vah

Avatar
adil camlihemsin 2019-02-14 23:24:52

Baranin ayak oyunlari bunlar ...gene kesin kapatmistir orayi ..insaat iscisi geldiler Samsunu parsellediler..tabi bazi belediye baskanlarinida coook sevindirdiler ..kulaklari cinlasin vekilin..