banner388

Samsun’da tarıma ve hayvancılığa tam destek tam destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi, tarımın yanı sıra hayvancılığa da önemli yardımlarda bulunuyor. 

Samsun’da tarıma ve hayvancılığa tam destek tam destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi, tarımın yanı sıra hayvancılığa da önemli yardımlarda bulunuyor. 

18 Ekim 2017 Çarşamba 15:28
Samsun’da tarıma ve hayvancılığa tam destek tam destek

Samsun haber - Salıpazarı Kaymakamlığı ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (KTAE)’nde çiftçilere eğitim veriyor. Eğitim kapsamında tarımsal ve hayvansal üretim yapan 16 çiftçiye bilgiler verildi.

Tamamlanan eğitimin ardından Büyükşehir Belediyesi, bin 500 ton sertifikalı macar fiği tohumunu çiftçilere verdi. Törene ise Salıpazarı Kaymamanı Hilal Küsmez Günaydın, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Salıpazarı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Niyazi Özdal, Çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜRLER

Salıpazarı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Niyazi Özdal yaptığı açıklamada “Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığımız, yaptığımız talebi geri çevirmedi. Onlar sayesinde ilçemizde ilk defa Macar fiği tohumu dağıtıyoruz ve ekimini gerçekleştireceğiz. Oba köylerimizde yaklaşık bin dekarlık ekiliş alanımız var. Bu tohumları orada değerlendireceğiz. Bu sene ekip farkındalık oluşturmak adına nasıl bir verim ile karşılaşacağımızı görmek istiyoruz. 16 çiftçimize dağıtımını gerçekleştirdik. İnşallah hasat döneminde tekrar gözlemleyeceğiz. Bizim çiftçimiz çok bilinçli. 10 bin dönüm düz tarım arazimiz var. Yem bitkisi ekiyoruz. Her yıl da kalite giderek artıyor. İlçemiz hayvancılığına faydalı olmasını temenni ediyorum. Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

İKİNCİ SERA KURULACAK


Çilek için ikinci bir seranın kurulacağına dikkat çeken Özdal, “Büyükşehir belediyemiz daha önce çilek serası konusunda destek oldu. Boru sistemiyle ürettik. 208 metrekare sera yaptık. Çiftçimiz ondan da düzgün ürün almaya başladı. Çilek için ikinci bir sera kuracağız. İkinci ürün olarak da slajlık mısır yapıyoruz. Destek alırsak üreticilerimize mısır tohumu da dağıtarak onları desteklemek istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2017-10-18 16:04:01

asarcık tarımsal organik hiç bir yerde yok lanet olsun asarcık ilçe başkanlarına uyan asarcık uyan üsküdarda sabah oldu millet aya gidiyor sen yaya kaldın elinden tutan yok

Avatar
nihan 2017-10-18 18:35:05

Balçelerimizi işgalciler bar yaptı eekip biçemiyoruz senelerdir.Atakum sahilinde
kazanılan 2011 yıl yargı kararı uygulansın işgalclerdeb kurtarılsın ekip biçecez