banner388

Samsun’da selin bilançosu netleşiyor

Samsun’da 05-06 ve 13 Haziran’da yaşanan sel felaketlerinin bilançosu netleşmeye başladı.

Samsun’da selin bilançosu netleşiyor

Samsun’da 05-06 ve 13 Haziran’da yaşanan sel felaketlerinin bilançosu netleşmeye başladı.

15 Haziran 2023 Perşembe 12:58
Samsun’da selin bilançosu netleşiyor

Samsun Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 05-06 Haziran 2023 tarihlerinde Samsun il genelinde yerel su baskınlarına, ulaşımda aksamalara ve maddi hasarlara sebebiyet veren kuvvetli yağışların ardından hasar tespit çalışmalarının aralıksız devam ettiği bildirildi. Hasar tespit çalışmalarıyla ilgili, afetten etkilenen vatandaşların dilekçe yoluyla Atakum, Ladik, Canik, İlkadım, Terme, Vezirköprü, 19 Mayıs, Çarşamba, Havza, Salıpazarı ve Ayvacık Kaymakamlıklarına yaptığı başvuruların Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne ulaştırıldığını ifade eden Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, başvuruların 367’sinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne, 376’sının İl Defterdarlığı’na ve 447’sinin de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne iletildiğini söyledi.

22 KONUT, 3 AHIR VE 1 İŞ YERİNİN NAKLİNE KARAR VERİLDİ

Samsun AFAD İl Müdürlüğü tarafından il genelinde heyelan ve kaya düşmesi afetlerine ilişkin 38 mahallede, 47 lokasyonda yapılan incelemeler neticesinde 22 konut, 3 ahır ve 1 iş yerinin nakline karar verildiğini açıklayan Vali Dağlı, 4123 sayılı “Tabii Afet Nedeniyle Meydana Gelen Hasar ve Tahribata İlişkin Hizmetlerin Yürütülmesine Dair Kanun” gereğince Samsun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü, İller Bankası 16. Bölge Müdürlüğü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve İl Defterdarlığı tarafından Bafra, Alaçam, Yakakent, 19 Mayıs, Havza, Vezirköprü, Kavak, Ladik, Terme, Salıpazarı, Çarşamba, Ayvacık, Canik, Atakum, İlkadım ve Tekkeköy ilçelerinde belediyelere ait yol, köprü, menfez, istinat duvarı ve benzeri yapılarda meydana gelen hasarların tespitinin yapıldığını bildirdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından şuana kadar 172 adet mahallemize ait farklı lokasyonlarda sel felaketinde meydana gelen olumsuzlukların ortadan kaldırıldığını ve ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Vali Dağlı, “SASKİ tarafından, ilimiz genelinde zarar gören 5 bin 151 m uzunluğunda içme suyu hattı, 562 metre kanalizasyon hattı, 72 metre yağmursuyu hattı, 2 noktada ıslah edilmiş derenin perde duvarı, 1 adet keson binası, 4 adet su alma yapısı, 53 adet muayene bacası yenilenmiştir. Ayrıca 7 bin 540 metre atık su hattı, 7 bin 870 metre yağmursuyu hattı, 2 bin 138 adet ızgara temizliği yapılmış, 7 noktada zarar gören pompa, motor ve trafo yenilenmiş, muhtelif mahallelere su tankeri ile 406 sefer içme suyu temin edilmiştir” dedi.

DSİ tarafından il genelinde iş makineleri, kamyonlar ve taşıtlar dahil 37 araçla kanal temizliği ve sedde onarım çalışmalarının sürdürüldüğünü ve YEDAŞ tarafından da 10 ilçedeki toplam 38 enerji arızasına müdahale edilerek yeniden enerjinin sağlandığını kaydeden Samsun Valisi Dağlı, “Karayolları 7. Bölge Müdürlüğümüzce ilimiz genelinde 14 farklı noktada teressubat temizliği ve su taşkınlarına müdahale yapılmıştır. Samsun-Ordu Devlet Yolu üzerindeki Terme Köprüsü, Miliç-1 ve Miliç-2 Köprülerinde makineler ile olası taşkınlara karşı önlem alınmış, Karaboğaz Köprüsü’nde de dere yatağından malzeme alınarak müdahalede bulunulmuştur. Havza-Vezirköprü arasında bulunan Köprübaşı Köprüsü’nün temellerinde ve dere yatağında meydana gelen oyulmalara karşı dere yatağında düzenleme çalışmalarına ve tahkimat imalatlarına başlanılmıştır. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından Canik Gülsan Sanayi Sitesinde 137 iş yeri ve 21 konutun, Ladik ilçesinde 22 konut ve 2 iş yerinin, Vezirköprü ilçesinde 25 konut ve 3 ahırın, Atakum ilçesinde 4 konutun, Bafra ilçesinde 37 konut, 5 depo ve 1 ahırın, 19 Mayıs ilçesinde 2 konutun, İlkadım ilçesinde ise 4 konut ve 1 iş yerinin hasar tespit çalışmaları yapılmıştır. Hasar keşif komisyon üyeleri Ladik, Vezirköprü, Kavak, Çarşamba, Salıpazarı, Terme, Ayvacık, Bafra, Alaçam, Yakakent, 19 Mayıs ilçelerinde görevlerini tamamlamış, İlkadım, Canik, Atakum ve Tekkeköy ilçelerinde çalışmalarını sürdürmektedir” diye konuştu.

39 BÜYÜKBAŞ HAYVAN İLE 120 ARILI KOVAN TELEF OLDU

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce Vezirköprü, Havza, Ladik, Ayvacık, Salıpazarı ve Terme ilçelerinde yürütülen çalışmalarda 2 bin çiftçiye ait 11 bin 230 dekar tarım arazisinde hasar meydana geldiğini, 39 büyükbaş hayvan ile 120 arılı kovanın da telef olduğunun belirlendiğini anlatan Vali Dağlı, Defterdarlık İl Müdürlüğü tarafından da il genelinde şimdiye kadar toplam bin 14 zarar tespiti yapıldığını ve zarar tespit çalışmalarına devam edildiğini kaydetti.

13 HAZİRAN'DAKİ SELLE İLGİLİ HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

13 Haziran Salı günü kuvvetli yağış sonrası meydana gelen sel ve su baskınlarıyla ilgili hasar tespit çalışmalarına ivedilikle başlandığını vurgulayan Vali Dağlı, yaraların en kısa sürede sarılacağını ifade ederek, tüm Samsunlulara ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hulogg 2023-06-15 13:56:38

yaparsa akp yapar. izmirde ankarada sel olunca butun tv gazeteler chp belediyesi diye karalıyor.ama samsunu sel göturuyor hic bir tv kanalı akp belediyesi diye birşey demiyor.sözde muslumanlarda hala chp yi karalıyor akp yi övmeye devam ediyor. size herşey mustehak. dolarda 100 tl olsun. ekmekde 50 tl olsun hemi. hep beraber batalım.

Avatar
serdar 2023-06-18 18:59:55

rant varsa mustafa var.hulogg katılıyorum durmak yok insanların sırtına binmeye devam.hükümetler iş yapmak vaadi ile iktira gelirler ve vatandaşın vergileri ile iş yaparlar kimse kendi cebinden para veripte bu ülkeye birşey yapmıyor akıllı olun

Avatar
yaşar 2023-06-19 18:24:29

akp li olan yerlerde sel de oldu felaket te oldu tık yok ama chpli belediyler yok yılan varmış yok akrep varmış a haber hergün devam yalana işin kötü tarafı bu kanal ne derse dein suç yok kanala adamlar başka diyor başka birşey demiyor hep şişirmeye devam ileride görecegiz çoçuklarının haklarını verenleri ilerde