banner388

Samsun’da milli üretim atağı

SAMULAŞ’ın yerli üretimi baz alan “Tekerlek Bandajı Projesi” İstanbul’da yapılan konferansta büyük beğeni topladı.

Samsun’da milli üretim atağı

SAMULAŞ’ın yerli üretimi baz alan “Tekerlek Bandajı Projesi” İstanbul’da yapılan konferansta büyük beğeni topladı.

23 Eylül 2019 Pazartesi 12:58
Samsun’da milli üretim atağı

Yeni Nesil Demiryolu Teknolojileri Konferans’ı İstanbul’da düzenlendi. Düzenlenen konferansta Samsun Büyükşehir Belediyesi Proje Ulaşım İmar İnşaat Yat. San. ve Tic. A.Ş.’nin (SAMULAŞ)  yerli üretimi baz alarak sundukları "Tekerlek Bandajı Projesi"  büyük ilgi gördü. SAMULAŞ'ı konferansta Genel Müdür Yardımcıları Ziya Kalafat ve Gökhan Beler temsil ederken Genel Müdür Yardımcısı Ziya Kalafat “yerlileştirme hareketinin sürdürülebilir olması için yapılması gerekenler” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

İTHAL YERİNE YERLİ ÜRÜN

SAMULAŞ Genel Müdür Yardımcısı Ziya Kalafat, “İşletmelerimizin en önemli giderlerinden olan sarf malzemelerinin ithal yerine yerli üretimden sağlanması maliyetleri oldukça aşağıya çekecektir. Bu yönde atılacak en önemli adım, bu tarz malzemelerin stratejik ürün kapsamına alınması olacaktır. Devletimizin özellikle KOSGEB aracılığıyla bu konuya eğilmesi gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“SAMULAŞ OLARAK ÖNEMLİ BİR KATMA DEĞER OLUŞTURDUK”

Tekerlek bandajı ile ilgili yaptıkları çalışmaları aktaran Kalafat, “Şehrimiz üniversitesi ile iş birliğine giderek, tersine mühendislik çalışmaları yaparak hayata geçirdiğimiz proje sonrasında tekerlek bandajının yerli üretimini sağladık. Bunun için Ankara'da anlaştığımız firmanın üretimini yaptığı tekerlek bandajları sayesinde SAMULAŞ olarak önemli bir katma değer oluşturduk” ifadelerini kullandı. Samsun’da yerli tramvayların kullanımına başlandığını aktaran Kalafat, “Raylı sistem işletmecileri olarak bizler için en fazla maliyet oluşturan sarf malzemesi, tekerlek bandajı. Bunun için yurt dışından her yıl yaklaşık 20 milyon euroluk satın alma gerçekleştiriyoruz. Bu nedenle bir an önce tekerlek bandajı üretimine geçmemiz gerekmektedir. Bu malzemenin yerli ve milli üretimini yaparak milyonlarca liramızın yurdumuzda kalmasını sağlamak zorundayız. SAMULAŞ olarak bu yönde önemli bir örnek teşkil ettiğimizi düşünüyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.
 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunSamulaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
S.KANCA 2019-09-23 15:25:38

Ülke ekonomisini düşünenlere teşekkür ediyoruz..