banner388

Samsun’da kalorili merdivenler çoğalıyor

Sağlıklı yaşam için Samsun İl Sağlık Müdürlüğü bir çalışma başlattı. Ocak ayında start verilen uygulama giderek yaygınlaşmaya başladı.

Samsun’da kalorili merdivenler çoğalıyor

Sağlıklı yaşam için Samsun İl Sağlık Müdürlüğü bir çalışma başlattı. Ocak ayında start verilen uygulama giderek yaygınlaşmaya başladı.

02 Eylül 2017 Cumartesi 14:14
Samsun’da kalorili merdivenler çoğalıyor

Samsun Haber -  İnsanları hareketli bir yaşama yönlendirmek, obeziteye karşı mücadele anlamında geliştirilen uygulama Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatıldı. 

Ocak ayında start verilen uygulama şimdilerde yaygınlaşmış durumda. Kentte yer alan kurumların bazılarında örneğin lkadım Kaymakamlığı, Terme Belediyesi ve Canik Toplum Sağlığı Merkezi’ndeki merdivenlere de kalori miktarları yazılırken Büyükşehir Belediyesi’nde asansörlerin yanına ‘Sağlığınız için merdiveni seçin' yazılı tabelalar asılarak vatandaşların dikkati çekilmeye çalışılıyor.

Kasapoğlu: Sağlığınız için merdiveni seçin’ sloganıyla bir uygulama başlattık


Samsun İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu,  “Kolaylıkla yapabilecek bir başka aktivite ise herkesin günlük hayatta sıklıkla kullandığı asansörü terk ederek merdivenleri kullanmaktır. Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak çalışanlarımızın gün içinde daha aktif olmaları için merdiven kullanımını teşvik etmek amacıyla ‘Sağlığınız için merdiveni seçin’ sloganıyla bir uygulama başlattık. Müdürlük binamızda bulunan basamaklara her adımda yaklaşık olarak harcayacakları kalori miktarlarını yazdık ve asansör kapısının yanına merdivenlere yönelmeleri gerektiğini belirten bir tabela astık.  Başlattığımız bu farkındalık çalışmasını ilimizde yaygınlaştırmak için Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü sekretaryasında toplanan ‘Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Hareketli Yaşam Kurulu’ 07.03.2017 tarihli kararı ile uygulamayı tavsiye eden resmi yazı tüm kurum ve kuruluşlara iletilmiştir. Kurumlardan uygulamayı dair geri dönüşler başlamış olup Samsun Büyükşehir Belediyesi, İlkadım Kaymakamlığı, Terme Belediyesi ve Canik Toplum Sağlığı Merkezi kurumlarında uygulamayı başlatmışlardır” diye konuştu.


 

Son Güncelleme: 02.09.2017 16:34
Anahtar Kelimeler:
Kalorili Merdivenler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aylapalaoglu 2017-09-02 16:57:33

BİZ NE KALORİLER YAKIYORUZ merdivenlerden inip çıkarken depar atıyoruz yağ kokusu sinecek diye Atakum bld çevre md.lüğü iki işyerine sacdan bacalar yaptırdı bodrumlarımız kırılarak 35 mt yatay gelip 20 odanın 2x4 m2 lik ışıklandırmasından 5 kat çıkan çekmedikleri için çatıya bodruma motorlar takıldı bina içi gür gür şantiye gibi yağ kokusu ayrı,yangın çıktı itfaiye raporu var şifaende bombanın üzrindesiniz dedi 3 yıldır 20 oda iptal yangın nöbetindeyiz,şikayete binaen şehircilik ve Atakum çevre md.lüğü yazı tebliğ etti 1998 tarihli projede yeri doğru sanayii bacalarına uygun yargıya verin,yargıtaydan dava kazandık hakimin dosyasından aldım başka proje var (tarihini yazmamm)100 kere yazdım getir demediler çünkü biliyorlar,barlar sanayimi 20 oda ortasında ne işi var yargıyı 2011 yılnda kazandığımız duruyor yargıtay yık dedi verin icazeti yaktırın canları kilit vuran kaçtı basına izin var faotoğraflayız rezaleti bizlere hergün bayram misali SİZLERE İYİ BAYRAMLAR ALLAH İYİLERLE KARŞILAŞTIR

Avatar
Merdiven ile sağlık öylemi 2017-09-02 17:20:38

Yaw merdiven ve sağlık kelimeleri yan yana gelemez. Bir kere yapısı itibariyle bedene en büyük zararı merdivenler veriyor. Yanlış bir kampanya. Apartmanlar icad oldu olalı diz bel ayak ağrılar arttı. Esas ve sağlıklı olan yürümektir. 1 km yürü yorulmazsın 10 merdiven çık pestilin çıkar. Öğrencilerin durumu daha acı çocuklar günde 10 kere 4 - 5 kat inip çıkıyorlar sonrada çocuklar spor yapmıyor diyorlar. Çocuk ne yapsın pestili çıkmış gün boyu in çık. Merdivene karşıyım. Sağlıklı yaşam için merdiven değil yürüyüş yapılmalı. Milli eğitim müdürü, sağlık müdürü, kaymakam, vali beyler ve kampanya yapan kişiler günde bırakın 4 katı 2 katı 10 kere inip çıksınlar ve bunu 1 yıl boyunca hergün yapsınlarda görelim bakalım sağlıklı mı değil mi. Spor yaparsan sağlık bulursun. Merdiven ile de hastaneyi boylar bir ömür boyu ağrı ve acıya mahkum olursun. 80 kiloyu sürekli bir bacağa uygulamak o bacağın yarı ömrünü almak demektir. YANLIŞ KAMPANYA DESTEKLEMŞYORUM.