banner388

Samsun’da kadınlara özel çarşı

8 Mart Kadınlar Günü kapsamında üreten, girişimci ve emekçi kadınlar için 8-10 Mart tarihleri arasında Çok Amaçlı Salon’da (Eski Büyük Otel) yapılacak olan Amazon Çarşısı bugün açılıyor. Tekstilden takıya, aksesuardan gıdaya kadar her şeyi kadınların yaptığı ürünlerin yer alacağı çarşı hakkında Elveren İnsanlar Derneği (ELVİNDER) Başkanı Yeşim Gürsoy açıklama yaptı.

Samsun’da kadınlara özel çarşı

8 Mart Kadınlar Günü kapsamında üreten, girişimci ve emekçi kadınlar için 8-10 Mart tarihleri arasında Çok Amaçlı Salon’da (Eski Büyük Otel) yapılacak olan Amazon Çarşısı bugün açılıyor. Tekstilden takıya, aksesuardan gıdaya kadar her şeyi kadınların yaptığı ürünlerin yer alacağı çarşı hakkında Elveren İnsanlar Derneği (ELVİNDER) Başkanı Yeşim Gürsoy açıklama yaptı.

08 Mart 2018 Perşembe 11:31
Samsun’da kadınlara özel çarşı

Samsun haber - Amazon Çarşısı’nın amaçladıkları bir proje olduğunu belirten Gürsoy, “Samsun Valiliği Koordinasyon Kurulu ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, bu sene 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında her yıl yapılan faaliyetlerden bir değişiğini yapmayı planlayarak istihdam edilebilir, patent ve marka yolunda girişimciliğini kazanmış kadınlarımızın önünü açmak amacıyla düzenlediğimiz bir çarşıdır. Aslında bakarsak geç kalınmış bir çarşı çünkü diğer illere baktığımızda Eskişehir, Kütahya, Bursa, İstanbul’da semt pazarları gibi oluşumlar var. Bizim böyle bir pazarımız oluşmadı, birkaç kere denemeler yapıldı fakat lokasyonlar çok yanlıştı. Dolayısıyla satıcıyla tüketiciyi buluşturamadık. Bu da bize işler başarısızmış ya da kadınlar üretemiyormuş gibi hissettirdi. Bugün günümüze baktığımızda, özellikle küçük kobi pozisyonunda yüzlerce üreten kadınımız var ve bunlarla biz yıllardır çalışıyoruz, gerekli danışmanlık hizmetlerini veriyoruz. Belirli finanslardan yararlanan, kendisini markalaştırmış, hatta satışlarına başlamış, e-ticaretini kurmuş kadınlarımız, yarın yani 8 Mart’ta Samsun Çok Amaçlı Büyük Salon’un iki katında da standlarını açacaklar” diye konuştu.


“KADINLARIMIZIN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR”


Bu çarşının emekçi kadınlar için anlamından bahseden Gürsoy, “Samsun halkının, Samsun’daki üreten kadınlardan haberdar olması olacak. Çünkü kadınlarımız ünlü markaların sattığı çantalardan orada da satabilecek, hep tasarım şeyler olacak. Bizim kadınımızın bu konuda desteklenmesi gerekiyor. Üç gün boyunca burada sadece çarşı olmayacak, içerisinde de çeşitli eğitimler verilecek. Marka patentleriyle ilgili danışmanlık hizmetleri verilecek, firmalardan bazıları orada olacak. Ünlü gazeteci yazarımız Demet Cengiz bizimle olacak, yine İzgören Akademi’den Cesaret Yönetimi eğitimi gerçekleşecek. Samsun Barosu’ndan da avukatlar, kanuni haklar ve kurumsal işletmeler konusunda bilgilendirme yapacak” dedi.


“KADINLARI HEM TEŞVİK EDİYOR, HEM DE GELİŞTİRİYOR”


Hazırladıkları programı takip eden herkesin çok rahatlıkla görebileceğini vurgulayan Gürsoy, “Samsun artık girişimci kadınını hem teşvik ediyor, hem geliştiriyor, hem de istihdam noktasında da çarşı Pazar kurarak onların sirükilasyonunu sağlamak için çaba sarfediyor olacak. Dileriz, hepimizin amacı Samsun’da bir an önce lokasyonu hesaplanmış en iyi yerde, Samsun’u ziyaret eden herkesin gidip ziyaret edip, Samsunlu kadınlar neler yapıyor dediklerinde çarşıya ulaşmaları, kadınlarımızın da ürettikleri ürünlerle kendi ekonomilerine katkı sağlayabilecek hale getirebilmeleridir” şeklinde konuştu.


RENKLİ, KİMLİKLİ BİR ÇARŞI”


Çarşıda her şeyden bir parça olacağını belirten Gürsoy, “Mobilya üreten, takı tasarlayan kadınlarımız var, orijinal ipekten yapılmış şallar var. Sadece tekstil olarak da olaya bakmıyoruz, bunun yanı sıra Terme’den Nuran Hanım’ın, Çarşamba’dan Saniye Hanım’ın kendi patentli ürünleri var. Çarşamba’nın biber tuzu, Terme’nin özel baklavası, kesme makarna, mantı gibi ürünler de olacak. Çok güzel, renkli, kimlikli bir çarşı olacak” dedi.


Haber: Dilek Alabulut

Son Güncelleme: 08.03.2018 18:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.