banner388

Samsun’da Hemşirelik Hizmetleri Güçlendirme Sempozyumu düzenlendi

Samsun’da 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında, 10-12 Mayıs tarihlerinde “Hemşirelik Hizmetleri Güçlendirme Sempozyumu” düzenlendi.

Samsun’da Hemşirelik Hizmetleri Güçlendirme Sempozyumu düzenlendi

Samsun’da 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında, 10-12 Mayıs tarihlerinde “Hemşirelik Hizmetleri Güçlendirme Sempozyumu” düzenlendi.

12 Mayıs 2017 Cuma 14:37
Samsun’da Hemşirelik Hizmetleri Güçlendirme Sempozyumu düzenlendi

Samsun HaberSamsun’da 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası dolayısıyla 10-12 Mayıs tarihleri arasında “Hemşirelik Hizmetleri Güçlendirme Sempozyumu” gerçekleştirildi.


Hemşirelik Haftası kapsamın gerçekleşen etkinlikler, Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı. Atatürk Anıtı’na bırakılan çelenkle sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile etkinlik devam etti. Özel hastane ve hemşire dernekleri ile birlikte kamu kurumları da törende yerlerini aldı.


Atatürk Anıtı'nda gerçekleşen töre sonrasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Hemşirelik Hizmetlerini Güçlendirme Sempozyumu" gerçekleştirildi. OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Samsun Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sempozyumda Başkanlığı Prof. Dr. Özen Kulakaç yaptı.


Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç yaptığı açıklamada "Sevmeden, insan sevgisi olmadan hemşireliğin yapılması mümkün değil. Eğer bunu istemiyorsa, insan sevgisi yoksa, tahammülü yoksa, sorumluluk alma yeteneği yoksa bu mesleği yapma imkanı da yok. Yüzünüz hiç solmasın, gülücükleriniz eksik olmasın, gözünüzün ışığı hep parlasın, hemşireler gününüz kutlu olsun" diye konuştu.


Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu hemşirelerin öneminin altını çizerken,  "Dünyada ve ülkemizde yükselen halk sağlığı kavramı ile yıllardır yürütülen koruyucu sağlık çalışmaları daha aktif hale gelmiştir. Hemşirelik, sağlığın korunması ve yükseltilmesi, hastalığın önlenmesi, araştırma yapma, sağlık politikalarının belirlenmesi etkinlikleri, sağlık eğitimi, güvenli çevre için mücadele ve birey ya da toplumun sağlığını savunma gibi görevleri daha aktif yürütebilecek yeterliliğe ulaşmıştır. Profesyonel bir meslek haline gelen hemşirelik, kişilerin vicdanına bırakılmayacak seviyededir. Hemşirelik programlarının puanları, mühendislik programlarının birçoğundan daha yüksektir. Hemşirelerin herkese daha iyi sağlık bakım hizmeti sunmaları için etki ve güçlerinin farkına varmaları ve kendilerini geliştirmeleri gerektiğine inanmaktayız. Güç, bireylerin en üst sağlık düzeyine ulaşabilmelerine katkıda bulunmak için vazgeçilmezdir. Yönetici olarak bizler de ekibimizde daha nitelikli hemşirelerle çalışmaktan daha verimli çalışmalara ve projelere imza atmaktan memnuniyet duymaktayız" ifadelerini kullandı.


OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran ise hemşireliğin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, "Hemşireler dünyadaki birçok problemlerin önüne geçebilecek hizmetler sunuyor. Hastalar açısından baktığımızda bir küçük gülücüğünüz bile bir hastanın iyileşmesine sebep olabiliyor. Onun için sadece iyi bir hemşire olmak değil iyi bir insan olmak zorundasınız. Sunduğunuz hizmet bunu gerektiriyor. Yaptığınız diğer işlerin yanında insan ilişkileriniz de son derece önemli. Bu da belki tedavinin en önemli bir parçası" dedi.


Açılış konuşmalarının ardından sempozyum; Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Leman Şenturan, Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimleri Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Çalışkan, Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğünden Hemşire Meral Ay ve Samsun Kamu Hastaneler Birliğinden Hemşire Arzu Keskin Göksel’in konuşmaları ile devam etti.


Sempozyumda ayrıca; OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Sancak, Sağlık İl Müdürü Dr. Yusuf Güney, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, Türk Hemşireler Derneği Samsun Şube Başkanı Rahşan Yılmaz, OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nermin Kılıç, öğretim üyeleri ve öğrencilerde yer aldı.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.