banner388

Karadeniz’de ejderha bulduğunu sandı veterinere koştu

Ordu’nun Ünye ilçesinde 3 kişi ejderha bulduklarını sanarak veterinere koştu. Veteriner Hekim Ali Güngör, yaptığı inceleme sonrasında bulunan canlının Karadeniz’de çok az rastlanan su semenderi olduğunu açıkladı.

Karadeniz’de ejderha bulduğunu sandı veterinere koştu

Ordu’nun Ünye ilçesinde 3 kişi ejderha bulduklarını sanarak veterinere koştu. Veteriner Hekim Ali Güngör, yaptığı inceleme sonrasında bulunan canlının Karadeniz’de çok az rastlanan su semenderi olduğunu açıkladı.

12 Mayıs 2017 Cuma 15:02
Karadeniz’de ejderha bulduğunu sandı veterinere koştu

Ordu’nun Ünye ilçesinde 3 kişi, bahçede buldukları ve adını “su ejderhası” koydukları canlıyı koruyarak veterinere haber verdi. Vatandaşlar büyük tedirginlik yaşarken olay, veterinerin canlıyı incelemesi sonrasında aydınlandı.


Ünye’nin İnkur Mahallesi İncirli mevkisinde 3 kişi, bahçeye girişlerini kolaylaştırmak amacıyla su birinkisinin bulunduğu bölüme menfez koydular. Menfezin üzerini kapatırken daha önce hiç karşılaşmadıkları bir canlı buldular. İlk incelemelerde ejderhaya benzetilen ve yüzebilen canlıya “su ejderhası” adını veren vatandaşlar, büyük tedirginlik yaşadı. Olay yerine çağırılan veteriner, canlının su semenderi olduğunu açıkladı.

Buldukları su semenderi hakkında konuşan İlyas Ateş, “Sabah su birikintisinin içinde iki tane sürüngen hayvan fark ettik. Biz önce kertenkele sandık ama onların suda yaşamadığını biliyoruz. Baktık karada da hareket ediyorlar. Anlam veremedik. Ben 50 yaşındayım bu bölgede ilk defa gördüm böyle bir hayvanı. Biz buna kendi aramızda su ejderhası diye isim verdik. Çünkü balık gibi suda yaşıyor balık değil, kertenkele gibi karada gidiyor kertenkele değil. Tabii yetkililerin bu durumu incelemesini istiyoruz. Bu bölgenin hayvanı olmadığını düşünüyoruz. Biz buna su ejderhası dedik ama belki dinozor sülalesinden mi geldi acaba. Büyüdü büyüdü küçüldü mü bilemiyoruz. Biz böyle hayvanları filmlerde görüyorduk tabii ki tedirgin olduk” dedi. 


Olay yerine gelen veteriner Hekim Ali Güngör yaptığı incelemede bulunan canlının ejderha olmadığını, bu bölgede az rastlanan ve durağan sularda yaşayan “su semenderi” olduğunu belirtti.


Veteriner Hekim Ali Güngör olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gittiğimizde vatandaşların tedirginliğini gördük. Su ejderhası verdikleri bu hayvanın su semenderi olduğunu gördük. Bu Sürüngen hayvan her yerde görülmez. Nadir görülür. Özellikle durgun suları seven ve böcek ile beslenen bir hayvan. Bu bölgelerde pek rastlanılmayan bir hayvan olduğu için vatandaşların merakı yerinde bir merak. Bizde de gerçekten bir merak uyandırdı. Ben de bir veteriner olarak bu bölgede hiç görmedim bu hayvandan. Biz bu hayvanın yaptığımız kontrollerden sonra yine doğaya bırakacağız” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 12.05.2017 17:46
Anahtar Kelimeler:
Su Semenderi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.