banner388

Samsun'da Ev Hanımlarının Yüzü Güldü !

Samsun'da mozaik sanatçısı olan Sema Kavrak, yapmış olduğu KOSGEB projesi ile hem sigortasız olan hanımları sigortalı yapıyor hem de onlara güzel bir iş imkanı sağlıyor.

Samsun'da Ev Hanımlarının Yüzü Güldü !

Samsun'da mozaik sanatçısı olan Sema Kavrak, yapmış olduğu KOSGEB projesi ile hem sigortasız olan hanımları sigortalı yapıyor hem de onlara güzel bir iş imkanı sağlıyor.

08 Eylül 2016 Perşembe 15:41
Samsun'da Ev Hanımlarının Yüzü Güldü !

Uzun sürelerden beri üstünde çalışmalar yaptığı KOSGEB projesini hayata geçirmiş olan mozaik sanatçısı Sema Kavrak, ev hanımlarını mutlu etti. Sigortasız olan ev hanımlarına yönelik olarak yapmış olduğu proje ile bu güne kadar sigortası olmayan ve bir yerde çalışmamış olan ev hanımlarını hem sigortalı olmalarını sağlıyor hem de ev ekonomisine katkı sağlıyorlar. Proje genelinde; mozaik ile el sanatlarıyla uğraşmakta olan ev hanımları sigortalı bir iş yapabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Proje ile ilgili bilgi vermiş olan Sema Kavrak, "1996 senesinde Turizm Meslek Yüksekokulu Resim Makine Bölümü’nden mezunum. Teknik ressam çalıştım bir süre boyunca , Ankara’da mozaik eğitimleri aldım. Ardından halk eğitim merkezinde çalışmıştım ve birçok alanda da çalışmalar yaptım. 2 sene öncesinde eşimin de sağladı büyük destek sayesinde burada kendi atölyemi açtım ve halk eğitimin de destekleri ile el sanatlarına yönelik olarak 30 kişiye eğitim verdim. Ayrıca sigortasız olan ev hanımlarına yönelik olarak KOSGEB projem için çok uğraşıp çalışmalar yaptım. Sigortasız olan ev hanımlarına böyle bir proje ile yardım etmek benim için çok değerliydi. Projemi KOSGEB’e sunduğum zaman olumlu bir dönüş aldım. Kursta eğitim almakta olan ev hanımı arkadaşlara projeden bahsettim. 5 arkadaşım ile bu projeye başlamış bulunmaktayız. Arkadaşlarımız bu projeden çok memnunlar. Sosyal güvencenin olmasının yanı sıra maddi olarak da kazançta sağlamaktalar. El becerileri gelişmekte. Burada bir araya gelerek fikirlerimizi paylaşıp ve en önemlisi olan da üretim yapmaktayız" dedi.



Şefika Altaş: "SİGORTALI OLABİLECEĞİMİ HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM"

Önceden hiç sigortasının olmadığın söyleyen Şefika Altaş, "Sigortalı olmak beni aşırı şekilde mutlu etti. Sigortalı olacağımı hiç düşünmemiştim bile. Harçlığımı kazanabilmek ve ürettiklerimin kazanca dönmesi çok çok güzel bir duyguymuş. Dayanışma içerisinde yaptığımız işleri zevkle yapıyoruz. Hepimizin ihtiyaçları vardı. Bizler açısından çok iyi oldu" diye konuştu.



Nurcan Çetinol: "KENDİ AYAKLARIMIZIN ÜZERİNDE DURUYORUZ"

Proje ile yeteneklerini daha fazla geliştirmiş olduklarını söyleyen Nurcan Çetinol, "Yapmış olduğumuz işleri bitirdiğimiz zaman çok daha fazla mutlu oluyoruz. Ek gelir sağlamamız da artı bir kazanç oluyor. Çocuklarımız açısından da sigortalı olmak büyük bir avantaj sağlıyor. Böylelikle avantajlı oluyoruz. Kendi ayaklarımızın üzerinde durmak çok güzel. Kursa geldiğimiz hem ruhsal açıdan hem de maddi açıdan çok iyi oluyor" şeklinde konuştu.



Muradiye Okumuş, "Sigorta ile maaşımızın olması bizler için çok iyi oluyor. Evimize büyük katkı sağlıyoruz. Evde oturmaktansa gelip burada çalışmaktayız. Boş durmuyoruz" ifadesini kullandı. 
Gülsüm Naim, "Ne yapacağımızı ve nereye gideceğimizi bilmemektense buraya gelip iş yapmaktayız. Boş tüketici olmak yerine üretici oluyoruz. İnsanın kendi parasını kazanması çok güzel bir şey" açıklamasını yaptı. 


 

Son Güncelleme: 08.09.2016 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
2016-09-08 23:27:39

Sema Hanım yaptığı çalışmalarla göz doldurmasının yanı sıra Güleryüz ve yumuşak tabiatıylada hanımların gözdesidir başarılarının artarak devam edeceğine eminiz