banner388

Samsun’da deprem olsa binaların yüzde 50’si yıkılabilir

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Samsun Şube Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, korkutucu bir açıklama yaptı.

Samsun’da deprem olsa binaların yüzde 50’si yıkılabilir

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Samsun Şube Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, korkutucu bir açıklama yaptı.

21 Temmuz 2017 Cuma 18:03
Samsun’da deprem olsa binaların yüzde 50’si yıkılabilir

Samsun haber - Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Samsun Şube Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, Bodrum'da meydana gelen depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bodrum’un en büyük avantajı binalarının iki katlı ve zemininin kaya olduğunu belirten Yılmaz, "İnsanların zarar görmemesi açısından son derece iyi yapılar. Bu tabii deprem gerçeğini göz ardı etmemizi gerektirmez. Sıkıntılar büyük" dedi.

"SAMSUN’DAKİ BİNALARIN YÜZDE 50’Sİ YIKILIR"

Samsun ile ilgili korkutucu açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Samsun da deprem bölgeleri arasında yer almaktadır. Yaşadığımız ülkenin yüzde 95’i deprem bölgesinde yer alıyor. Aslında depremle yaşamayı öğrenmemiz lazım. Önemli olan yapı ve zemin ilişkisini iyi kurabilmek. Samsun’a baktığımız zaman çok güzel bir şehirde yaşıyoruz ancak ne derecede yapılarımızın zemine uygun olarak yapıldığı tartışılır. Allah göstermesin bir deprem olsa Samsun’daki binaların yüzde 50’si yıkılabilir” diye konuştu.

"DEPREM OLMA İHTİMALİ YÜKSEK"

Samsun'un deprem bölgesinde olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Her an bir deprem tabii ki yaşanabilir. Bunun süreci konusunda bilimsel bir araştırma yapacak yetkide değilim ama olabilir. 1. derece deprem bölgesi olan bölgelerimiz var. Bunlar Ladik, Vezirköprü ve Havza ilçeleri. Bunlar fay hattına çok yakınlar. O yüzden buralarda deprem olma ihtimali yüksek. Ama tabii oradaki yapılaşmalarda alınan önlemler de çok önemli" şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 21.07.2017 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halil 2017-07-21 18:38:59

Yikilir tabiki nerde derme catma samsunda