banner388

Samsun’da arıcılığa dev destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Arıcılığın gelişmesi için destek vermeye devam ediyor.

Samsun’da arıcılığa dev destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Arıcılığın gelişmesi için destek vermeye devam ediyor.

06 Temmuz 2017 Perşembe 14:16
Samsun’da arıcılığa dev destek

Samsun haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi, iki yıldır profesyonel şekilde arıcılık sektöründe faaliyet gösteren kişilere 211 bin Tl destek ödemesinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi üretimin artması için destekte bulunmaya devam edecek.

TÜİK verilerine göre Türkiye’de 7 milyon 700 bin arı kovanı bulunuyor. Türkiye’de dünya arı sektöründe 2’inci sırada bulunuyor. Karadeniz bölgesi 115 ülkeden daha fazla bal üretirken 1 milyon 38 adet kovanda 20 bin 71 ton üretim gerçekleştiriliyor.

Samsun Arıcılar Birliği’nin verilerine göre bin 600 işletmenin üye sayısı 240’dan 850’ye, arı kovanı sayısı da 81 bin 300’e ulaştı. Samsun Büyükşehir belediyesi 2014 yılında sağladığı desteklerle bin 200 ton üretim, 2015’te bin 300 ton, 2016’da ise bin 700 ton oldu. İki yılda toplamda 211 bin TL destek yapıldı.

Samsun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı Rasim Kaplan, “Bu sonuçlar bizlere, yaptığımız ortak projelerin, üreticinin kendi ana arısını üretme yönüne çevirmemiz gerektiğini göstermiştir. Bu kapsamda 2017 yılı için toplam maliyeti 110 bin 700 TL olan Büyükşehir Belediyemizin maddi desteğiyle 738 üreticimize, 2’şer adet olmak üzere toplamda bin 476 adet ana arı çiftleştirme kutusu dağıtılmıştır. Bu da arıcılıktaki ilerlemenin aratarak devam edeceğine işarettir. Böylece her arıcımız gereksinimi olan ana arıyı bizzat kendisi üretecek kapasiteye sahip olacaktır. Eskiden gezici arıcılık azdı. Oysa arı hayat demektir. Köylülerimiz bunu yeni anlıyor. Türkiye’nin hemen her yerinde Samsunlu arıcılar var.  Bu şehrimiz arıcılığı için önemli bir gelişmedir. Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’ın sektörümüz için emeği ve hatırı çoktur. Arıcılığa çok ciddi destekler verdi veriyor. Bu anlamda şanslı olup kendisiyle gurur duyuyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.