banner388

Samsun’da 500 yıllık taşhan restore ediliyor

Samsun’un İlkadım ilçesinde bulunan 500 yıllık tarihi taşhan orijinal görünümüne kavuşuyor.

Samsun’da 500 yıllık taşhan restore ediliyor

Samsun’un İlkadım ilçesinde bulunan 500 yıllık tarihi taşhan orijinal görünümüne kavuşuyor.

16 Kasım 2017 Perşembe 14:16
Samsun’da 500 yıllık taşhan restore ediliyor

Samsun haber - Samsun’un en eski ve önemli ticaret merkezi olan Saathane Meydanı’nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Saathane Meydanı’nda bulunan Ahi Ali Paşa Vakfı'na ait 500 yıllık taşhan ve saat kulesi, cami, medrese, hamam restore ediliyor.

2018’DE TAMAMLANACAK

Canikli Ali Paşa sülalesinden Hazinedârzâde Süleyman Paşa'nın yaptırdığı taşhanın çevresindeki işyerlerinin yıkılmasıyla özgürlüğüne kavuştu. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin projesi kapsamında Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, alanda kazı çalışması yaptı. Yapılan kazı çalışmasında eserin kesilen dilimi bulundu. Yol yapılmak için kesilen hanın diğer bölümü Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından aslına uygun olarak yeniden inşa ediliyor. Restorasyon çalışması ise önümüzdeki yıl tamamlanacak

“SAMSUN’A KAZANDIRIYORUZ”

Çalışmayla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, “Saathane Meydanı, önemli bir dönüşüm, kültür, tarihle bütünleşme, modernizasyon projesidir. Samsun'un vizyon projelerinden birisidir. Bu sebeple büyük önem veriyoruz. Burayı kentimize yakışan, şehrimizi temsil edebilecek bir tarih ve turizm alanı haline getiriyoruz. Tarihi dokuyu, kamu yararı da göz önünde bulundurarak Samsun'a kazandırıyoruz. Burası herkesin gurur duyacağı, hepimizin yüz akı olan, şehrin gülen yüzü olacak bir yer haline gelecek” Dedi.

Son Güncelleme: 16.11.2017 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman Şimşek 2017-11-16 21:47:34

Geçen hafta Saathane meydanına gittim. Saat Kulesinin yanındaki kale surlarının üstü kapatılmış. Güya Yusuf Ziya Bey Samsun Kalesini yeniden inşa ettirecekti. Birileri önünü kesti anlaşılan. Tarihin üstü kapatıldı. Ama şu da unutulmasın ki, Tarihine kurşun atan Tarihten gülle yer.