banner388

Samsun’da 15 çiftçiye destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi arttırmak için 15 çiftçiye destek verdi.

Samsun’da 15 çiftçiye destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi arttırmak için 15 çiftçiye destek verdi.

11 Eylül 2017 Pazartesi 11:42
Samsun’da 15 çiftçiye destek

Samsun haber - Türkiye’nin en verimli ovalarından birisi olan Çarşamba Ovası’nda tarım faaliyetleri artıyor. Avrupa’nın en büyük Kivi Bahçesi’ne sahip olan Çarşamba, Ordu ve Rize’den sonrada 3’üncü sırada yer alıyor. Çarşamba’da 2 bin 700 tol kivi üretiliyor. Meyvenin kilosu ise 2 buçuk liradan satılıyor. 

80 BİN TL DESTEK

Samsun Büyükşehir Belediyesi ise ilçede Kivi yetiştiriciliğini daha da arttırmak istiyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı, 2017 yılı içinde Yeni Köseli mahallesinde 15 çiftçiye 3 dekarlık fidan, bağteli ve damla sulama sistemleri desteğinde bulundu. Büyükşehir 80 bin TL’lik bir destek gerçekleştirirken bahçeye beton direkleri ise çiftçi tedarik etti. 

ŞEFTALİ DE PAYINI ALDI

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı, 2015-2016 yıllarında 50 bin adet şeftali anacını çiftçilere dağıttı. 2017 yılında toplamda 20 bin şeftali anacı dağıttı. Çarşamba ilçesinde bu zamana kadar şeftali üretimi için 150 bin TL harcandı. Çarşamba Ovası’nda yetişen şeftali, hem sofralık hem de şeftali yapımında kullanılıyor.

“BÜYÜKŞEHİR YANINIZDA”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, üreten bütün çiftçilerin yanında olduklarını belirterek, kivi ve şeftali üretimini daha da arttırmak istediklerini söyledi.  Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, “Büyükşehir belediyemizin destekleriyle üreten ve ürettiğini pazarlama başarısı gösteren çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Anaç şeftali fidesi dağıtımıyla verim ve ürün kalitesinin artması için hem yeni alanlar kazandırıyor hem de yaşlı bahçeleri gençleştiriyoruz. Bu çalışmaları çok önemsiyoruz. Yalova’dan getirtip dağıttığımız fidanlar şuan aşılanmış durumda. Kapalı meyve bahçeleri kurulumuna geçildi. Dağıttığımız anaçlar da aşılanacak, ekim başı kasım sonu itibariyle toprakla buluşacak. Toplamda 50 bin kaliteli şeftali fidanını dikmiş olacağız. Çarşamba’da şeftali anacı varlığının devamını sağlayarak çiftçilerimizin gelir seviyesini artırmayı hedefliyoruz. İnşallah gelecek yıllarda ilçemizin şeftali üretimini daha da artırırız ve ovanın hak ettiği değeri kazanmasını sağlarız." Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.