banner388

Samsun’da 10 bin kişilik dev iftar

Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda bir belediye tarafından yaklaşık 10 bin kişiye iftar verildi.

Samsun’da 10 bin kişilik dev iftar

Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda bir belediye tarafından yaklaşık 10 bin kişiye iftar verildi.

08 Haziran 2017 Perşembe 22:53
Samsun’da 10 bin kişilik dev iftar

Samsun HaberSamsun’da İlkadım Belediyesi tarafından her yıl Ramazan ayında düzenlenen geleneksel ‘Komşu İftarları’ programının bu akşamki adresi Cumhuriyet Meydanı oldu. Düzenlenen iftar programına Samsun halkı yoğun katılım sağlayarak, yaklaşık 10 bin kişinin meydanı doldurduğu programda ilahiler seslendirildi. Seslendirilen ilahilerin ardından ise Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii İmam Hatibi Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma Birincisi Ahmet Karalı, muhteşem sesiyle katılımcılara Kur’an-ı Kerim ziyafeti verdi.

Döngeloğlu: “ ‘Allah belasını versin’ diye anılacaklar”

Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından İlahiyatçı -Yazar Ömer Döngeloğlu vatandaşlarla sohbet gerçekleştirdi. Döngeloğlu, Katar’a karşı alınan tavra dikkat çekerek, “Yıllar sonra bugünler konuşulacak. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı geldiğinden 10 gün sonra bütün İslam ülkelerini güçleriyle, paralarıyla korkutup ambargo kararı aldıkları bu olaylar, 100 yıl sonra ‘Allah belasını versin onların’ diye anılacak” dedi.

Tok: “İlkadım altın çağını yaşıyor”

İftarın ardından konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise, “İlkadım Belediyesi olarak her akşam bir mahalledeyiz. Bugün ise Cumhuriyet Meydanı’ndayız. Bu programlar güzel oluyor. Komşuları bir araya getiriyoruz. Maalesef son zamanlarda akrabalık ve komşuluk ilişkilerinin azaldığı bir süreçten geçiyoruz. Bunu pekiştirme adına bu Komşu İftarları sofrasını kurduk ve geleneksel hale getirdik. İlkadım gerçekten son zamanlarda altın çağını yaşıyor. Birçok dev projeye imza atmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
salih ERDOGAN 2017-06-09 12:45:04

her iftardan her cua bayram namazindan sonra siysi miting yapmayi birakin, ibadetiniz zedeleniyor