banner388

Samsun’a Kalkınma Daire Başkanlığı kurulacak

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 yılı Eylül ayı 16.birleşiminin 1.oturumuna ait toplantı komisyonu, Meclis Başkanı Turan Çakır’ın başkanlığında toplandı. Meclisin en dikkat çeken konusu Samsun’a Kalkınma Daire Başkanlığı’nın kurulacak olması oldu.

Samsun’a Kalkınma Daire Başkanlığı kurulacak

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 yılı Eylül ayı 16.birleşiminin 1.oturumuna ait toplantı komisyonu, Meclis Başkanı Turan Çakır’ın başkanlığında toplandı. Meclisin en dikkat çeken konusu Samsun’a Kalkınma Daire Başkanlığı’nın kurulacak olması oldu.

12 Eylül 2018 Çarşamba 18:34
Samsun’a Kalkınma Daire Başkanlığı kurulacak

Samsun HaberSamsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 yılı Eylül ayı 16.birleşiminin 1.oturumuna ait toplantı komisyonu bugün Meclis Başkanı Turan Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisten komisyona gönderilen 48 gündem maddesi ve 1 komisyon dışı madde komisyonda onaylandı. Samsun’un kalkınmasına büyük katkı sağlaması düşünülen Kalkınma Daire Başkanlığı kurulması Büyükşehir Belediyesi Komisyon'unda görüşüldü. 17 ilçede birimler kurularak yörelerde üretilen ürünlerin değerlendirilmesi ve pazarlaması gibi birçok konuda şehrin kalkınmasına katkı sunacak Kalınma Daire Başkanlığı, maddesi komisyonda oylanarak İl Meclisi’ne gönderildi.

“Başkanı atanarak çalışmalara başlanacak”

Büyükşehir Belediye Başkanının onayından sonra Kalkınma Daire Başkanlığına başkan atanacağını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, “Büyükşehir Belediyeleri ve ilçe belediyeleri sadece yol, kaldırım, su yani alt yapı dediğimiz konularla uğraşmaktadır. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde böyle bir daire başkanlığı kurularak burada ilçelerde ön plana çıkartılması gereken 2 tane ovamız ve turizm gibi farklı farklı konular var. Yusuf Ziya Yılmaz Başkanımızdan beri biz bu konuların alt yapısını oluşturmaya başlamıştık. Bu konular genel anlamda şehrin önünü açmaktadır ve bu niyetle kurulmuştur. Ticaretle alakalı ilgili herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor ama Büyükşehir Belediyesinde tek elden işler yürümüyordu. Bu yüzden daire başkanlığı oluşturuldu. Bu daire başkanlığı şehrin iktisadi anlamda kalkınmasını önünü açmaktadır. Meclisten takdir alındıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanımızın takdiri ile başkanı atanarak çalışmalara başlanacak” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
okur 2018-09-12 19:51:23

Belediye olarak siz asri gorevlerinizi yerine getirdiniz kalkınma dairesi eksikti şimdi onu kurdunuz oraya bir başkan atayin makam aracı ve şoförünüde tahsis edin tabiki dolgun birde maaş verin ayrıca atatiginiz kişi ticaretin t sinden bile anlamasın

Avatar
Yorumcu 2018-09-13 09:59:19

Yusuf Ziya mı kaldı sahibine itaat etmesini anlıyoruz ama artık gerçekçi olun.Tabi önceden çalışmasını başlatmıştınız ne tesadüf şimdi denk geldi. Sizin hangi konularda çalışma yaptığınızı biliyoruz.

Avatar
orhanveli 2018-09-13 13:12:31

siz onu kalkınma değil, yoketme batırma, ve yeni başkanlıkla birlikde torpillilere yeni maaş yeri olarak algılayın.

Avatar
YAZAR 2018-09-13 20:17:09

Bu şehirde iyi şeyler yapılmak istenildikçe şeytan taşlar gibi taşlamaya çalışan insanları anlamıyorum,bu zihniyeti taşıyanların SAMSUNlu olduklarına inanmıyorum,bu şehrin yönetiminde kaliteli insanlar oldukça bunu başaramayacaksınız...SAYIN Y Z YILMAZ,T ÇAKIR VE Z ŞAHİN RABBİM GÜCÜNÜZE GÜÇ KATSIN...DURMAK YOK YOLA DEVAM