banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun’a ikinci üniversite için kollar sıvandı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Biz Samsun’a bir çivi dahi çakacak tüm yatırımcılara yardımcı olmayı amaçlıyoruz” dedi. 

banner269

Samsun’a ikinci üniversite için kollar sıvandı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Biz Samsun’a bir çivi dahi çakacak tüm yatırımcılara yardımcı olmayı amaçlıyoruz” dedi. 

20 Mart 2018 Salı 16:08
Samsun’a ikinci üniversite için kollar sıvandı

Samsun haber - Samsunlu İşadamı Ahmet Özyazıcı’nın Samsun’a kazandıracağı vakıf üniversitesi için yer arayışı sürüyor.  


Samsun’a yapılması planlanan vakıf üniversitesinin yerinin belirlenmesi amacıyla kente gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü ve Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Elife Ünal ve beraberindekiler Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın misafiri oldu. 


YATIRIMCIYA DESTEK OLMAK GÖREVİMİZ


Samsun’a yapılacak olan yatırımların önünü açmak için büyük çaba harcadıklarını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Samsun’da ikinci devlet üniversitesinin kazandırılması için Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak yapılması gereken ne var ise elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu konu ile ilgili değerli işadamımız Ahmet Özyazıcı bey ile sürekli olarak irtibat halindeyiz. Doğduğu memleketine bir üniversite kazandırmak isteyen Ahmet beyi tekrar tekrar tebrik ediyorum. Bu ziyaret kentimizin ikinci üniversitesini kazanmada büyük rol oynayacaktır. Samsun’umuza hoş geldiniz. Biz Samsun’a bir çivi dahi çakacak tüm yatırımcılara yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Bir eğitim kurumu kurmak, okul inşa etmek kutsal bir görevdir diye düşünüyorum. Ben bu göreve vesile olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda bu üniversitemizi Samsun’a kazandıracağız” dedi.

Başkan Yılmaz, Gülsan Sanayi Sitesi’nin taşınması planlanan yerleri de gelen heyete gösterdi. Bakanlıktan gelen heyetin incelemeleri Samsun’da marka haline gelen ve 60’tan fazla ülkeye ihracat yapan Aygün Cerrahi Aletler A.Ş.’ye yapılan ziyaret ile son buldu. 

Gün boyunca üniversitesi için yer arayışında bulunan heyete, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk ve üniversiteyi yaptırmak isteyen Samsunlu işadamı Ahmet Özyazıcı da eşlik etti. 

Son Güncelleme: 21.03.2018 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dedemin sakalı yolda kaldı 2018-03-20 16:25:42

eğitime yararı olmayan tamamen oy amaçlı bir proje...

Avatar
Ali Balbal 2018-03-20 23:43:16

Anlayamadim samsuna devlet universitesimi yapilacak yoksa vakif universitesimi yoksa ikisi birdenmi olacak buna bir aciklik getirirlerse memnun olurum.Su da bir gercek Samsuna devlet unuversitesi olarak Samsun teknik universitesi adi altinda bir universite kurulmalidir.

Avatar
koy cebine 2018-03-21 08:42:58

bu nasıl bir iş heyet üniversite için geliyor. yusuf başkan gülsan sanayisi için ayırdığı yerleri gezdiriyor. bu ne demek destek arıyor. yahu arkadaş gülsan esnafı insan değil mi burada kazandıkları parayı yine samsun esnafına kazandırıyor. siz bırakın esnafla uğraşmayı samsuna iş potansiyeli kazandırın

Avatar
TC vatansever 2018-03-21 10:41:21

Üniversite bitiren gençler işsiz iş bulamıyorlar önemli olan iş yerleri acinda gençler üretsin çalışsınlar

Avatar
mete karayel 2018-03-21 07:24:59

samsun'u 2. üniversite kalkındırır.

Avatar
Bırak hocam ya 2018-03-20 23:42:56

Aygün cerrahi aletler yapsana bağış okula

Avatar
Nazlı 2018-03-21 08:09:44

Hep reklam yapıyorsunuz, hayatınız yalan, ben sokakta taksici teroru olmadan yuruyemedikten sonra batsın senın üniversiten. Taksici ağababası yusuf ziya

Avatar
Yasin kalay 2018-03-22 02:16:20

Üniversite Açıcağına İşsiz Üniversiteli İnsanlar İş İstihdam Edin. Asıl Kutsal Görev Budur.