banner388

Samsun’a 183 milyonluk yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Samsun’da DSİ yatırımları toplu temel atma törenine katıldı. Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezinde düzenlenen törende 183 milyonluk 14 tesisin temeli atıldı.

Samsun’a 183 milyonluk yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Samsun’da DSİ yatırımları toplu temel atma törenine katıldı. Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezinde düzenlenen törende 183 milyonluk 14 tesisin temeli atıldı.

09 Ağustos 2017 Çarşamba 17:27
Samsun’a 183 milyonluk yatırım

Samsun haber - Açılış öncesi konuşan Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu, “Samsun’da son 14 yılda 2 milyar 240 milyon TL yatırım yaptık. 6 baraj inşa ettik. 438 bin 290 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 160 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 85 derenin ıslahını tamamladık. 14 milyar fidanı toprakla buluşturduk. 1 şehir ormanı, 4 bal ormanı ve 14 mesire yeri tesis ettik. Orman köylerinde yaşayan 4 bin 248 aileye 20,7 milyon TL ferdi proje kredisi ve desteği sağladık. Orman köylülerimiz için yeni gelir kapıları açtık. 25 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu, 1 adet Havaalanı Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonunun yenileme ve güncellenmesini yaptık. 2 adet Deniz Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu ve Meteoroloji Radarı kurduk” dedi.

Bakan Eroğlu’ndan Samsun’a 19 müjde daha

Samsun’a dev yatırımların devam ettiğini belirten Bakan Eroğlu, “01 Mart 2013 ve 04 Aralık 2016 tarihlenide Samsun’a verdiğimiz 634 milyon TL’lik 85müjdeye ilave olarak 43 milyon TL’lik 19 müjde daha veriyoruz. Böylece Samsun’a toplam maliyeti 677 milyon TL olan 104 müjde vermiş oluyoruz. Daha önce verdiğimiz 85 müjdenin 51’i tamamlandı 34’ü halen devam ediyor. Bugün 14 tesisin temelini atacağız. Bunların 1 adeti baraj, 11 adeti de taşkın koruma tesisidir. Orman Genel Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün de birer olmak üzere toplam 14 tesisimizin temeli atılacak” diye konuştu.

Bakan Demircan: “Sağlık, sağlıklı bir doğal çevre üzerinde olur”

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Türkiye'nin orman varlığının, Türkiye'nin bitki örtüsünün gelişmesinin oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, “Sağlık, sağlıklı bir doğal çevre üzerinde olur. Temiz bir su yoksa sağlık olmaz. Bir orman ve yeşilliğiniz yoksa sağlık olmaz. Onlar sağlığın temel taşları. Samsunumuz Türkiye'nin incisi. Samsun'a yapılan her kaynak aktarımı geriye misli misli döner. Samsun kaynakları değerlendirir ve gelen yatırımlar Samsun'da daha da güçlenip değerlenerek ülke ekonomisine dönüş yapar. Türkiye 2003 yılından itibaren sağlıkta bir dönüşüm sürecini yaşadı. Sağlıkta bir seviyeye geldik. Ama biz gelinen yerde durmayı kabul edemeyiz. Bu devam etmeli. Bayrağı aldık, daha yukarıya ve daha ileriye azimle, kararlılıkla ve şevkle taşıyacağız. Türkiye artık tüm çevresine ve insanlığa sağlık hizmeti verebilecek bir istikamete doğru ilerliyor. Şimdi sağlıkta dönüşüm değil gelişim ve kalite dönemidir" şeklinde konuştu.

Samsun Valisi Osman Kaymak da selamlama konuşması yaptı.

AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan konuşmasında, "Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca yapılan çalışmaların ne anlam ifade ettiğini ama sadece ülkemiz için değil insanlık için ne anlam ifade ettiğini belki bir kez daha idrak etme zamanı. Türkiye dünyada bakıldığında orman varlığını arttıran sayılı ülkelerden biri ve bunu hızla yapıyoruz. 2023 için kendimize koyduğumuz hedefler arasında bu varlığımızı daha da arttırmanın yollarına bakıyoruz" sözlerine yer verdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise "Ben diğer şehirler ile kendi şehrimizi kıyaslıyorum. Hiçbir zaman için onların geri kalmışlığıyla değil ama 81 ilin 80'inden daha iyi olmasını sağlayacak olan dinamiklerin tümünü harekete geçirmeye var gücümüzle çalışıyoruz. Hepimiz bir şekilde bu işin ucundan tuttuk, umutla geleceğe koşuyoruz. Köylerimizde ciddi boyutta yol hizmeti projeleri yürütüyoruz. Beton yollar, sıcak beton asfaltı yollar ve su ve atıksu hizmetiyle ilgili konuları inşa etmek üzere mücadele içindeyiz. Kırsal kalkınmayı çok önemsiyoruz. Kök ekonomisinin kalkınmasıyla ilgili konu neyse eksiksiz yapmaya çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından 183 milyon liraya mal olacak 14 tesisin temeli atıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.