banner388

Samsun ve 10 ilde DEAŞ operasyonu

Samsun ve 10 ilde yürütülen DEAŞ operasyonunda örgütün sözde şeriat mahkemesi başkanı yakalandı.

Samsun ve 10 ilde DEAŞ operasyonu

Samsun ve 10 ilde yürütülen DEAŞ operasyonunda örgütün sözde şeriat mahkemesi başkanı yakalandı.

31 Mayıs 2018 Perşembe 14:27
Samsun ve 10 ilde DEAŞ operasyonu

Samsun haber - Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, İstihbarat ve Özel Harekat Şubesi ekipleri 10 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Sakarya merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Samsun, Konya, Ankara, İstanbul, Şanlıurfa, Aydın, Adana, Bursa, Çankırı ve Van'da baskın yapıldı.

Suriye ve Irak'ta DEAŞ adına faaliyet göstermek üzere Türkiye’den terör örgütüne katılan, örgüt içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren, eleman temin edilmesi işlemlerini yaptığı iddia edilen 14 Türk vatandaşı, Suriye'de DEAŞ adına sözde ‘mahkeme başkanlığı’ yaptığı ve örgüt adına idam kararı verdiği iddia edilen 1 Suriyeli, DEAŞ'ta üst düzey komutan olduğu iddia edilen 1 Suriyeli, örgüt adına para temin eden ve çatışma bölgelerine aktaran Suriye ve Iraklı 4 şahıs gözaltına alındı.

Toplamda 20 kişinin yakalandığı operasyonda belirlenen adreslerde yapılan aramalarda 1 tabanca, farklı çaplarda 179 fişek ve dijital materyaller ele geçirildi.

Kaynak: İHA
 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunDeaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.