banner388

Samsun Valisinden son dakika virüs açıklaması! 10 kişi gözlem altında pozitif vaka yok

Samsun Valisi Osman Kaymak Samsun'da 10 kişinin tedbir amaçlı karantinada tutulduğunu durumu pozitif olan kimsenin olmadığını açıkladı.

Samsun Valisinden son dakika virüs açıklaması! 10 kişi gözlem altında pozitif vaka yok

Samsun Valisi Osman Kaymak Samsun'da 10 kişinin tedbir amaçlı karantinada tutulduğunu durumu pozitif olan kimsenin olmadığını açıkladı.

16 Mart 2020 Pazartesi 12:17
Samsun Valisinden son dakika virüs açıklaması! 10 kişi gözlem altında pozitif vaka yok

Vali Kaymak'tan korona virüs açıklaması! 10 kişi gözlem altında pozitif vaka gözükmemektedir.

10 ŞÜPHELİ KARANTİNADA

Samsun Valisi Osman Kaymak, vatandaşlara işleri olmadıkça kalabalık yerlere girmemeleri, evde kalmaları uyarısında bulundu. Samsun'da durumu pozitif olan kimsenin olmadığını açıklayan Kaymak, "İlimizde durumu pozitif olan insan yok. Umreden gelen vatandaşlarımız her gün kontrol ediliyor. Samsun Sağlık Müdürlüğümüz umreden gelen vatandaşları arıyor ve semptomlarında bir değişiklik var mı diye kontrol ediyor. Şüphelendiğimiz 10 kişi var" diye konuştu.

'EVİNİZDE DURUN' ÇAĞRISI

Korona virüsünün çok ciddi bir durum olduğunu belirten Kaymak, "İçişleri Bakanlığımız bar, pavyon gibi eğlence yerlerinin kapatılması için genelge gönderdi. Kalabalık ortamlara gidilmeyecek, birbirimizinden uzak duracağız. Evinizde durun, ailenizle özlem giderin. İnsanların işi olmadıkça toplu alanlara gitmemelidir. İtalya'da ki durum tedbirsizliğin sonucudur. Türkiye bu süreci çok iyi yönetiyor. Şu an umreden gelecekler Ankara'da tutulacaktır. Bana göre kahvehanelerin kapatılması gerekiyor" diye konuştu.

DOLANDIRICI UYARISI

Samsun İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ise dolandırıcılık konusunda uyarılarda bulunarak, "Daha önce terör örgütüne karıştığı iddia edilen konularla ilgili vatandaşlarımızın iyi niyeti suistimal edilerek dolandırıcılık vakaları görülmüştü. Aynı şekilde bu korona virüsü konusuyla ilgili olarak genel müdürlüğümüz ve bakanlığımız nezrinde açıklamalar var. Vatandaşlarımızı uyaralım. Sağlık müdürlüğünden geldik diyerek dolandırıcılık olayları oluyor. Şüphelendikleri konularla alakalı olarak 112 vasıtasıyla bizlere de ulaşabilirler" açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme: 16.03.2020 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MErt 2020-03-16 12:42:02

Yeni bir test yöntemi geliştirmişler bravo. Telofonla sormak ! Gavurlar bunun testini bulmuş al yapta gör nedir ne değildir.

Avatar
Murat 2020-03-16 14:55:37

Karantina telefonla semptom sorgulamasıyla ılmaz. O adamlara çıkmayın denilmesin. Ya çıkarsa. O aileler komple 14 güne tabi tutulsun Kolluk mutlaka kendi insiyatifine bırakmasın. Yaşlılar aksi olur, söz dinlemez.

Avatar
Esnaf 2020-03-17 22:56:58

Sayın valimiz seçimlerde kapı kapı promosyon dağıtan şu başkanlara söylerseniz de halkını seviyirlarsa eğer kapı kapı kolanya ve maske dagitsalar.bence güzel bir fikir olmaz mı yok kıraathane yok bahçe boş işlerle ugrasmazlarsa iyi olur.cunku durum baya ciddi özellikle şu 2 ay.sevgiler ve saygılar.

Avatar
oral koçak 2020-03-16 12:33:46

bu 10 kişi kim umreden dönenlerden mi yoksa türkiye içinden mi haberde detay yok vede bu haberin onun için bir değeri olmadığını düşünüyorum.

Avatar
Meltem 2020-03-16 23:29:11

Tanidigim kac kisi avrupadan geldi ve gelirken havaalaninda hic bir test yapilmadiklarini soylediler bu nasil oluyor

Avatar
Mt 2020-03-18 13:47:15

Otobüsler binlerce kişi taşıyo buna niye önlem alınmıyo

Avatar
pizza 2020-03-18 13:52:39

sayın valim şu pizza avm ye bir icraat yapmayacak mısınız, devlete kafa tutuyorlarmış

Avatar
Bilge 2020-03-19 10:48:06

Herkese koruyucu maske tez elden dağıtilsın.