banner388

Samsun Valiliği'nden ‘sokak hayvanları’ kararı

Samsun Valiliği, sokak hayvanları ve sokakta tehlike arz eden hayvanlar hakkında tüm kaymakamlıklar, belediyeler ve ilgili kamu kurumlarına yazı göndererek, Hayvanları Koruma Kanunu'nun uygulanmasını istedi.

Samsun Valiliği'nden ‘sokak hayvanları’ kararı

Samsun Valiliği, sokak hayvanları ve sokakta tehlike arz eden hayvanlar hakkında tüm kaymakamlıklar, belediyeler ve ilgili kamu kurumlarına yazı göndererek, Hayvanları Koruma Kanunu'nun uygulanmasını istedi.

03 Ağustos 2023 Perşembe 12:34
Samsun Valiliği'nden ‘sokak hayvanları’ kararı

Sokak hayvanları ve sokakta tehlike arz eden hayvanlar hakkında Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın imzasıyla, ‘her canlı gibi sokak hayvanlarının da daha iyi şartlarda yaşama hakkı olduğu, bununla birlikte vatandaşların da sokak hayvanları konusunda kendisini güvende hissetmesi gerektiği’ gerçeğinden hareketle yayınlanan Valilik yazısı bugün (03.08.2023) tüm kaymakamlıklar, belediyeler ve ilgili kamu kurumlarına gönderildi.

Hayvanları Koruma Kanunu'nun ‘Hayvanların Sahiplenilmesi, Bakımı ve Korunması’ başlıklı 6'ncı maddesinin 4'üncü fıkrasında yer alan "Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunludur. Bu hayvanların öncelikle söz konusu merkezlerde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması sağlanır. Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır" ifadelerinin hatırlatıldığı ve Kanun’un tüm ilgili ve sorumlularca gereğince uygulanmasının vurgulandığı yazıda, bu konuda ivedilikle iş birliği ve koordinasyonun sağlanması talep edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sinan sürekli 2023-08-03 18:17:36

Ya her sokak ta başı boş köpekler var 4 ayakları var 2 ayaklı köpekler var nerde belediye nerede devlet

Avatar
Adem 2023-08-03 23:32:14

Çok güzel bir karar

Avatar
Gulafer 2023-08-04 09:44:27

İse erken gidiyorum. Köpekler artık sürüler halinde haliyle korkuyorum. Okul zamanı çocukları kovalıyor. Kesinlikle kisirlastirilmali

Avatar
Selim Duran 2023-08-04 12:04:20

Kuduz un çaresi yok inşAllah bütün köpekler toplatılır.Bakım evinde bakılır.

Avatar
PINAR GÜMÜŞTEKİN 2023-08-04 12:10:23

Kediler Köpekler Allahın sessiz kullarıdır. (Bunu ben demiyorum.) Onlara zarar veren ya da verilmesine göz yumanlar mutlaka Allah katında cezasını çekecektir. Sokaktaki hayvanlara sevgi ile yaklaşılsın, onlar vahşi hayvanlar değil, evcilleştirildiler. Bu konuda lütfen farkındalığınızı artırın. Onların da yaşamaya hakkı olduğunu, onların da acı çektiğini bilin. Barınakların durumu genel olarak çok kötü, yetkililer önce bunu düzeltsin yaşanabilir hale getirsin, ondan sonra onları orda tutmaya kalksın. Kısıtlaştırmalar steril olarak yapılsın, belediye çalışanları ve veterinerleri onlara sevgi ile yaklaşsın. Temennilerim bunlar.

Avatar
Adımı yazmaya gerek yok 2023-08-04 12:26:06

Bunlar hep lafta kalır her yerde her zaman bu masum canlar iki ayaklı insan görünü










mlü zalimler tarafından eziyet görüyor buna bir dur diyen yok Allah,a havale ediyorum bu canileri

Avatar
Sevil soylu 2023-08-04 14:45:09

Evet herkez kendince haklı ama onların da yaşamaya hakkı var iki bacaklı hayvanları ne yapacaklar ilk onlardan başlasınlar kedinin köpeğin karnı doyunca kimseye zarar vermiyorlar herkez çalışıp boğazından geçecek olan lokması kazanabiliyor bu yavrular ne yapsın

Avatar
Nese 2023-08-04 15:45:53

Dünya sadece insanlara ait degil her canlının yaşam hakkı var vicdanlı merhametli olunmalı hayvansever olunmalı özgürce dolasmalilar açlıktan kovalarlar belediyeler sehrin belli yerlere mamatik mama koyup takibini yapabilirler insanlarda artanlarinizi belli yerlere koyabilir vicdan merhamet hayvansever olalim