banner388

Samsun'un su sorununu çözecek proje tamamlandı

Samsun'da Suat Uğurlu Barajı'ndan Çakmak Barajı'na su çekilmesi yapılan boru hattı projesi tamamlandı.

Samsun'un su sorununu çözecek proje tamamlandı

Samsun'da Suat Uğurlu Barajı'ndan Çakmak Barajı'na su çekilmesi yapılan boru hattı projesi tamamlandı.

04 Mayıs 2017 Perşembe 09:16
Samsun'un su sorununu çözecek proje tamamlandı

Samsun Haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü (SASKİ) Kamil Demircioğlu, 2015 yılında yapımına başlanan dev projenin tamamlandığını söyledi. Suat Uğurlu Barajı'nda yaşanan su sıkıntısını çözmek için Çakmak Barajı'yla arasına boru hattı döşenip su takviyesi yapılacakrı. Demircioğlu tamamlanan projeyle baraja su çekileceğini söyledi.

Gazete Gerçek'ten Sezer Sezer'e Demircioğlu'nun yaptığı açıklamada, "İl merkezinin su ihtiyacını karşılayan Çakmak Barajımız 2014 yılında maalesef kuruma noktasına kadar gelmişti. Barajdaki suyun dip seviyesine kadar gelmesi kurum olarak bizleri yeni arayışlara yönlendirdi. Ayvacık ilçemizde bulunan Suat Uğurlu Barajı’ndan su takviyesi yapılarak Çakmak Barajı’ndan il merkezinde su temini yapabileceğiz. Bununla birlikte de il merkezinde su sorununu tamamen ortadan kaldırmış olduk. Genel Müdürlüğümüz tarafından 25 Eylül 2014 tarihinde ihale edilen Samsun iline acil su temini için içme suyu tesisleri yapımı işinin geçici kabulü 28 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında yapılan tesisten ihtiyaç halinde Suat Uğurlu Baraj gölünden Çakmak Barajı’na 1 m3/sn debi ile günde yaklaşık 90.000 m3 su takviyesi yapılacaktır. Bu takviye ile Samsun şehir merkezinin su sorunu tarihe karışmış oldu. İlçelerde de yeni su kuyuları ile birlikte ilçelerdeki su sorununu da büyük oranda ortadan kaldırdık" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.