banner388

Samsun'un sorunları Ankara'ya taşınıyor

Samsun'da 11 ilçesinin ziraat odası başkanı bir araya gelerek çiftçilerin sorunlarını konuştu. Hazırlanan rapor Ankara'ya sunuldu.

Samsun'un sorunları Ankara'ya taşınıyor

Samsun'da 11 ilçesinin ziraat odası başkanı bir araya gelerek çiftçilerin sorunlarını konuştu. Hazırlanan rapor Ankara'ya sunuldu.

24 Ekim 2018 Çarşamba 21:52
Samsun'un sorunları Ankara'ya taşınıyor

Samsun Haber-Samsun'da 17 ilçesinin sorunlarının görüşülmesi için 11 ilçe ziraat odası başkanı Vezirköprü'de buluştu. Ziraat odası başkanları çiftçilerin sorunları ve çözümlerini tartışarak bir rapor oluşturdular. Rapor Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'a teslim edilecek.

Konuya ilişkin konuşan Samsun Ziraat Odası ve İl Koordinasyon Başkanı Hasan Tütüncü, "Samsun, ülkemizin en çok tarımsal ekiliş alanına sahip illerindendir. İklim özellikleri, zengin urun çeşitliliği ve kirlenmemiş temiz toprakları ile ilimizin güvenli gıda ihtiyacını karşılanmakta hem de ülkemiz insanlarına daha kaliteli ve temiz gıda sağlama imkanına sahip bir il potansiyeli göstermektedir. Dünyada son yıllarda gıda fiyatlarındaki değişimler, tarımsal ürünlerin enerji amaçlı kullanımı ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi tarım sektörünün önemini bir kat daha artırmıştır. Artık tarım sektörü; gıda güvenilirliğine, enerjiden sanayiye, biyo çeşitliliğin korunmasından sürdürülebilirliğe, tarımsal girdilerden tüketime kadar, bir bütün olarak algılanmakta ve her bir bileşen en iyi şekilde yönetilmektedir. Bu nedenle tarım, sosyal alan olmaktan çok, stratejik ve rekabete dayalı iktisadi bir sektör olmaktadır. Yine tüm Dünya'da yaşanan küresel finans krizinde tarım sektörü, önceki küresel krizlerde olduğu gibi 'tampon sektör' görevi üstlenmiş ve diğer sektörlerin büyüme kayıplarının hızını yavaşlatmıştır” ifadelerini kullandı.

İlçelerin sorunları 26 Ekim'de Ankara'da yapılacak bir toplantıda ele alınacak.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Net 2018-10-24 22:26:52

Sorun ortada kardeşim kobilerden esnaf kefaretten yüklü miktarda kredi çeken pastanın tamamını kaldıran ortadadır, eşit paylaşım yok, illa tarafmı olmak lazım, Samsun da yandaş olanlar Abad olmayanın durumu berbat tır durum bu kadar net

Avatar
Esnaf 2018-10-24 22:29:07

Her geçen sene tarım cokuyor çiftçi köyünden kaçıyor neden acaba,susuzlumu, mazot mu,yoksa çiftçinin malına verilen az paramı,elin gavurundan ithal etcemize iftcimizden 50 krs fazladan alsanız paramız dışarı akcagina içeri aksada öbür çiftçide bunu görse oda ekse ne olur du benim çiftçim buğday,soya, pirinç niye ekmiyor da korkuyor para etmiyeck diye.ciftciye cesaret veren mazotla,malını alirken fazla parayla elin gavurundan TL ni öldürüp dolara çevirip Rusya'ya Amerika'ya parayı kaptirmayacan arkadaş

Avatar
Fındık 2018-10-24 22:29:51

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, en basit daha iki gün önce fındık üreten çiftçinin sorunlarını ele alan önergeyi reddedenler bugün sorun nerede diye toplanıyorlar,

Avatar
Fındık 2018-10-25 00:27:31

Çok güzel hareketler olsada, mecliste iktidar partisi tarafından red olunuyor bu ne yaman çelişki

Avatar
vatandaş 2018-10-25 09:54:02

SAMSUN 16 YILDA BÜYÜK ŞEHİRDE KASABAYA DÖNDÜRENLER UTANSIN. SAMSUN EKONOMİSİ 10 ,15 AİLEYE ÇALIŞIYOR..