banner388

Samsun'un o ilçesine yeni hastane

Samsun'da sağlık yatırımları devam ediyor. Yapılan açıklamada 19 Mayıs ilçesine 40 yatak kapasiteli yeni hastane yapılacağı belirtildi.

Samsun'un o ilçesine yeni hastane

Samsun'da sağlık yatırımları devam ediyor. Yapılan açıklamada 19 Mayıs ilçesine 40 yatak kapasiteli yeni hastane yapılacağı belirtildi.

20 Haziran 2018 Çarşamba 16:19
Samsun'un o ilçesine yeni hastane

Samsun'un 19 Mayıs ilçesine 40 yatak kapasiteli hastane yapılacak. Bugün yapılan hastane ihalesinde 12 firma teklif verirken, teklif dosyalarının incelenmesinin ardından en uygun teklifi veren firma ile sözleşme imzalanarak inşaata başlanacağı belirtildi.

SALIPAZARI VE KAVAK İÇİN DE İHALE YAPILACAK

21 Haziran 2018 tarihinde ise iki hastanenin daha ihalesi yapılacak. 40 yatak kapasiteli Kavak Devlet Hastanesi ile Salıpazarı Devlet Hastanesinin ihalesi gerçekleştirilecek. İhale sürecinin ardından sözleşmesi imzalandıktan sonra hastane inşaatlarına başlanarak en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. Her bir hastane yaklaşık 8 bin metrekare alana inşa edilecek. 

YÜKSEK STANDARTLARDA SAĞLIK HİZMETİ

Yapılacak hastanelerde, diyaliz ünitesinden, ağız ve diş sağlığına yönelik hizmet verecek ünitlere kadar her detay düşünüldü. Odalar tek ve çift kişilik olarak dizayn edildi. Tek yataklı oda sayısı 14, iki kişilik oda sayısı 6 olarak planlandı. Diyaliz ünitesi 10 yatakla hizmet verecek. Poliklinik sayısı 16 olarak planlandı. Hastanelerde diş ve ağız sağlığına yönelik hizmet verecek 5 ünit ayrılacak. Projelerde 2 ameliyathane yer aldı. Hastanelerde yoğun bakım ünitesi 4 yatakla hizmet verecek; 2 palyatif, 3 SDL yatak yer alacak. Yanık odasında 2 yatak bulunacak. Sosyal donatı alanları ile birlikte 56 araçlık otopark alanı da inşa edilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.