banner388

Samsun'un ne zaman sular altında kalacağı açıklandı

İklim Bilimci profesör Levent Kurnaz, Samsun kıyılarının ne zaman sular atılda kalacağını açıkladı.

Samsun'un ne zaman sular altında kalacağı açıklandı

İklim Bilimci profesör Levent Kurnaz, Samsun kıyılarının ne zaman sular atılda kalacağını açıkladı.

11 Nisan 2017 Salı 13:43
Samsun'un ne zaman sular altında kalacağı açıklandı

Samsun Haber - İklim Bilimci profesör Levent Kurnaz, Samsunhaber.com'a küresel ısınmanın Karadeniz Bölgesi'ne etkileriyle ilgili çok özel açıklamalarda bulundu.

Samsun'da deniz kıyısında 100 metre yakınlıkta bulunan bölgelerin risk taşıdığını belirten Kurnaz, "Bu sadece Samsun için değil tüm Karadeniz için geçerli. Ancak Karadeniz Bölgesi için daha önemli sorun ani yağışlardan doğacak sel olaylarındadır ve buna önlem almak çok daha elzemdir" dedi.

60-80 SENE İÇERİSİNDE...


Kurnaz, "Deniz seviyesindeki artış önümüzdeki 60-80 sene içerisinde 1, 1 buçuk metreyi bulabilir, ama buzulların tamamının erimesi yüzyıllar sürecek bir olgudur, bunun için uykumuzu kaçırmayalım, ama torunlarımız o günleri görmesinler diye şimdiden önlem alalım" dedi.

Karadeniz kıyısını felaketlerden çok fırsatlar beklediğini de ifade eden Kurnaz şunları söyledi; "Özellikle turizm açısından güney bölgelerde artan sıcaklıklar ve nem Karadeniz kıyısını turizme daha elverişli hale getirecek. Bu açıdan şimdiden yapılacak yatırımlar geleceğe daha güvenle bakılmasına yardımcı olabilir"
 

Son Güncelleme: 01.08.2017 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fahri Sakal 2017-04-11 14:27:37

Akdeniz ve Karadeniz gibi iç cephe iç denizlerde yükselme olmayacaktır. Çünkü Cebelitarık boğazı bir şetle kapatılacaktır.

Avatar
Veysel Bayar 2017-04-11 14:42:40

Bunda hiçbir yeni bilgi yok..Ayrıca bunları bilmek için iklim bilimci yada profesör olmaya da gerek yok.Küresel ısınmanın ne olduğunu bilen herkes sıradan biri dahi bilir bukadarını.Profesör namıyla buysa söyleyebildiği aldığı maaşa da yazık.Çıkartıp atsın akademik ünvanlarını..

Avatar
ahmet 2017-04-12 01:42:56

bu kadar kafan calisiyor ise sen atam nukleer silah projesi uret bre pehlivan