banner388

Samsun'un halka açık gözde plajları ve havuzları

Samsun merkez ve ilçe olarak halka yaz aylarında serinlemek ve keyifli vakit geçirmek için en gözde plajlarını ve havuzlarını sunmaktadır. İşte Samsun'un halk tarafından en çok rağbet gören plajları ve havuzları...

Samsun'un halka açık gözde plajları ve havuzları

Samsun merkez ve ilçe olarak halka yaz aylarında serinlemek ve keyifli vakit geçirmek için en gözde plajlarını ve havuzlarını sunmaktadır. İşte Samsun'un halk tarafından en çok rağbet gören plajları ve havuzları...

21 Temmuz 2022 Perşembe 13:28
Samsun'un halka açık gözde plajları ve havuzları

Samsun'un Atakum ilçesinde Omtel Otel,Körfez plajı,Denizevleri plajı İlkadım ilçesinde ise Fener plajı, Mert plajı bulunmaktadır.

SAMSUN OMTEL PLAJI

Samsun Omtel Plajı Atakum ilçe merkezine 19 kilometre, Samsun il merkezine 20 kilometre uzaklıktadır.

Plaj ismini Omtel Otel'den almakta olup sadece otel müşterilerine değil bütün Samsun halkına açıktır.Plajın sahil gemişliği 30m olup sahil uzunluğu ise 450m' dir.Plaja giriş ücretsiz olmakla birlikte, plajda şezlong ve şemsiye kiralamak da mümkündür.Omtel plajına gitmek isteyen Samsun halkı 24/A, E1 EKSPRESS, R12, SAMSUN- ONDOKUZMAYIS otobüs hatlarını kullanabilirler. Ayrıca otobüsün yanı sıra Samsun halka dolmuşla ve tramvayla gitme fırsatı da sağlamaktadır. Plajda duş, tuvalet, soyunma kabini, cankurtaran ve otopark bulunmaktadır.

SAMSUN KÖRFEZ PLAJI

Samsun Körfez Plajı 2017 yılından beri Mavi Bayrak taşımaktadır.Körfez plajı Omtel Otelin yakınlarında bulunmaktadır.Samsun'a 15 kilometre uzaklıkta Atakum'a ise 16.5 kilometre mesafededir. Plaj 400 metre uzunluğa ve 90 metre genişliğe sahiptir.Plajda duş, tuvalet, soyunma kabini, cankurtaran ve otopark imkanları sağlanmaktadır. Körfez plajı yat limanının yanında bulunmaktadır. Yat limanında dalgakıran olduğu için Körfez plajında rüzgarlı havalarda da rahat bir şekilde yüzülebilmektedir.Körfez plajına giriş ücretsiz olmakla birlikte plajda şezlong ve şemsiye kirayabilirsiniz.Körfez plajına gitmek isteyen Samsun halkı 24/A, E1 EKSPRES, E5 EKSPRES, R12, SAMSUN-BAFRA, SAMSUN-ONDOKUZMAYIS otobüs hatlarını ve tramvayı kullanabilme imkanlarına sahipler. Körfez plajı adresi Körfez mahallesi Atakum/Samsun adresine giderek güzel bir geçirilebilir.

SAMSUN DENİZEVLERİ PLAJI

Samsun Denizevleri Plajı ise şehir merkezine 6.4 kilometre uzaklıktadır.Plaj Samsun şehir merkezine çok yakın olduğu için gün içerisinde çok kalabalık olabiliyor. Denizevleri plajı 350 metre uzunluğunda ve 40 metre genişliğindedir.Plajın çevresinde çok fazla cafe, restorant bulunmaktadır. 

Denizevleri Plajına gitmek isteyenler 15/17, 19, E1 EKSPRES, E5 EKSPRES otobüs hatlarını ve tramvay hattını kullanabilirler.Plaja giriş ücretsiz ve plajda şezlong, şemsiye kiralayabilme imkanı vardır. Denizevleri PLajına gitmek isteyenler Denizevleri Mahallesi 310.sokak Nişantaşı Caddesi Atakum/ Samsun adresine giderek aile, akraba, arkadaşlarla güzel bir vakit geçirilebilir. 

SAMSUN FENER PLAJI (KADINLARA ÖZEL)

Samsun İlkadım ilçesinde en çok tercih edilen plajlardan biri olan Fener plajı sadece kadınlara yönelik olan bir plajdır. Şehir merkezine 2 km uzaklıkta bulunmaktadır. Fener plajı 235 metre uzunluğunda olup 48 metre genişliğindedir. Plajda dalgakıran olduğu için dalgada rahat bir şekilde yüzülebiliyor.Plaj 1100 kişilik kapasiteye sahiptir ve temiz, ince kumlardan oluşur.Fener plajı giriş ücreti 15 tl olmakla birlikte plajda şezlong ve şemsiye kiralayabilme imkanı vardır.Fener plajına gidebilmek için 13, 20, 26/17, E1 EKSPRES otobüs hatları ve tramvay hattı kullanılabilir.Fener plajı adresi ise  Cedit, Gençlik Cd. No:17, 55100 İlkadım/Samsun

SAMSUN MERT PLAJI

Samsun'un en çok tercih edilen bir diğer plajı ise Mert plajıdır. Şehir merkezine 2.5 kilometre uzaklıkta olup 5000 kişilik kapasiteye sahiptir. Plajın içerisinde Aquapark bulunmaktadır. Plajda dalgakıran olduğu için rahat bir şekilde yüzülebilmektedir. Plajın içerisinde duş,tuvalet, soyunma kabini, çocuk havuzu, cankurtaran, cafe gibi imkanlar bulunabiliyor. Plaj ismini Mert ırmağına yakın olduğu için mert ırmağından almaktadır.Plaja giriş ücreti 15 tl olmakla birlikte plajda şezlong ve şemsiye kiralanmaktadır.Mert plajına gitmek isteyenler 19, 23, E1 EKSPRES, E3 EKSPRES, E4 EKSPRESS otobüs hatları kullanılabiliyor. Mert plajı adresi Kılıçdede Mahallesi, Yeni Adliye Karşısı Sahil Yolu, 55060 İlkadım/Samsun 

SAMSUN ENGİZ AQUAPARK

Samsun'un en çok terih edilen havuzu olan Engiz Aquapark ailecek güzel bir haftasonu geçirmek için güzel bir hizmet vermektedir. Aquaparkta çocuk havuzları, 3 adet büyük su kaydırağı, yetişkin havuzlar bulunmaktadır.Engiz Aquapark sabah 9.30'dan aksam 18.00'ya kadar hizmet vermektedir. Samsun Şehir Merkezine 35 km uzaklıktadır. Engiz Aquapark Samsun Ondokuzmayıs'ın Kumcağız mahallesinde bulunuyor. Havuza tramvay ile gitmek için Tıp fakültesi son durakta inilir ve üzerinde plaj yazan dolmuşlara binerek tesise ulaşabilirsiniz. Engiz aqupark havuzu ücretleri ise çocuk(0-6 yaş) 60 tl, çocuk (7-13 yaş) 90 tl, Yetişkin 120 tl, Loca hafta içi  850 tl, loca hafta sonu 950 tl olarak belirlenmiştir. 

SAMSUN CANİK SUADA AQUAPARK

Bir diğer aquapark ise Samsun'un Canik ilçesinde yer alan Suada aquaparktır.Suada aquapark denizin ortasında küçük bir adacıkda yer alır. Yarı olimpik açık yüzme havuzu, aqua parkı, çocuk havuzu, kafeteryası ve manzara izleme terası ile ziyaretçilerine güzel bir hizmet sunmaktadır. Havuzun yanı sıra tesis düğün organizasyonları için güzel bir atmosfer sağlıyor.Tesis sabah 09.00'dan akşam 18.00'ya kadar hizmet veriyor. Salı,Perşembe ve Cumartesi günleri sadece kadınlara hizmet verirken diğer günler karışık olarak hizmet veriyor.Ulaşımı kolay olan havuz Doğupark Sahil yolu üzerindeki Bandırma Vapuru'ndan 200 metre ileride yer alıyor. Havuza gitmek isteyen ziyaretçiler 23, 25, E1 EKSPRES, E3 EKSPRES otobüs hatlarını kullanabilirler. Suada Aquapark adresi Atatürk Blv. No:4 Canik/ Samsun üzerinde bulunmaktadır.

Haber: Kardelen Karatay

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.