banner388

Samsun'un Çınar'ı türkülerle anıldı

Samsunlu Türk Halk Müziği sanatçısı Yıldıray Çınar, adına düzenlenen konserle ölümünün 10. yıldönümünde türkülerle anıldı.

Samsun'un Çınar'ı türkülerle anıldı

Samsunlu Türk Halk Müziği sanatçısı Yıldıray Çınar, adına düzenlenen konserle ölümünün 10. yıldönümünde türkülerle anıldı.

14 Nisan 2017 Cuma 22:37
Samsun'un Çınar'ı türkülerle anıldı

Samsun Haber- Samsunlu Türk Halk Müziği sanatçısı Yıldıray Çınar, adına düzenlenen konserle ölümünün 10. yıldönümünde türkülerle anıldı.

Konsere Yoğun İlgi

Atakum Sanat Merkezi’nde Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği Bölümü Şefi Halit Ateşli yönetiminde sahnelenen "THM Yıldıray Çınar’ı Anma Konseri" yoğun ilgi gördü. Düzenlenen konseri; Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Şube Müdürü Ahmet Ayan, Yıldıray Çınar’ın yeğeni Metin Erten ve çok sayıda vatandaş seyretti. Atakum Sanat Merkezi’nin giriş katında Yıldıray Çınar’ın almış olduğu ödüller, filmlerde kullanmış olduğu kişisel eşyalar ve plakları sergiye sunuldu. Düzenlenen konserden önce Yıldıray Çınar’ın kısa bir belgeseli beğeniye sunuldu.

Konserde 24 Eser Yer aldı

Yapılan konserle ilgili bir konuşan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Şube Müdürü Ahmet Ayan, "Türk halk müziğine uzun yıllar hizmet etmiş ve Samsun’un bir değeri olan Yıldıray Çınar’ı burada yaşatmaya çalışıyoruz. İki aydır bunun çalışmalarını yapıyoruz. Oldukça ilgi gören bir konser. Bu akşam yaklaşık 24 eser konserde yer aldı. Yıldıray Çınar aynı zamanda bizim ve Türk halk müziğinin ’çınarı’" ifadelerini kullandı.

Yıldıray Çınar’ın unutulmaz eserleriyle konsere hazırlandıklarını ifade eden Yıldıray Çınar’ın yeğeni Metin Erten, "Her türküde sevenlerinin bir parçası olduğuna inanarak anma gecemizi yapıyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.