banner388

Samsun'un 2 mahallesi 20 yıldır doğalgaz bekliyor

Samsun merkezde bulunan iki mahallede yaşayan vatandaşlar 20 yıldır doğal gaz bekliyor.

Samsun'un 2 mahallesi 20 yıldır doğalgaz bekliyor

Samsun merkezde bulunan iki mahallede yaşayan vatandaşlar 20 yıldır doğal gaz bekliyor.

06 Ekim 2023 Cuma 19:54
Samsun'un 2 mahallesi 20 yıldır doğalgaz bekliyor

Samsun’un İlkadım ilçesine bağlı Hastane ve Kökcüoğlu mahallelerinde oturan vatandaşlar, kentsel dönüşüm kapsamında olmaları dolayısıyla 20 yıldır kendilerine doğal gaz verilmemesinden ve kentsel dönüşümün yapılmamasından yakındı.

İlkadım ilçesinde bulunan toplamda 12 bin kişinin ikamet ettiği Hastane ve Kökcüoğlu Mahallesi sakinleri bir araya gelerek doğal gaz talebinde bulundu.

"ŞEHRİN GÖBEĞİNDEKİ MAHALLEDE VATANDAŞ MAĞDURİYET YAŞIYOR"

Hastane Mahallesi Muhtarı Hasan Köknel, “Mahalle sakinlerimiz mağduriyet yaşıyor. SAMGAZ’a kaç sefer gittik. SAMGAZ ‘kentsel dönüşümde olması nedeniyle buraya girmem yasal değil’ diyor. Şehrin göbeğindeki mahallede vatandaş mağduriyet yaşıyor. Çalışanlar akşam eve gelince soba yakmaya uğraşıyor. 10 yıldır muhtarlık yapıyorum ama vatandaşın karşısında ezik duruyorum. Mahallemizin yüzde 1’inde ancak doğal gaz var. Anayola yakın yerlerde çekilmiş yerler var” dedi.

Hastane Mahallesi sakinlerinde Hülya Zeren ise, “Biz artık yorulduk. 50 yaşımıza geldik. 3 yaşındayken 'buralar değişecek' dediler. Biz gittikten sonra mı değişecek. SAMGAZ’a başvurumuz oldu ama bir hareketlilik yok” diye konuştu.

"HALKIMIZ DOĞALGAZI VE KENTSEK DÖNÜŞÜMÜ İSTİYOR"

Kökçüoğlu Mahallesi Muhtarı Kemal Kından da, “İnsanlar doğal gaz istiyor. Mağdur durumdalar. Halkımız doğal gazı ve kentsel dönüşümü istiyor” şeklinde konuştu.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI"

SAMGAZ Genel Müdürü Yılmaz Kolsan ise Hastane ve Kökcüoğlu mahallelerinin kentsel dönüşüm alanı olduğunu ve doğal gaz hattının döşenmesi için kentsel dönüşümünün gerçekleşmesi gerektiğini belirterek, "Mevcut haliyle imalat yapmamız mevzuata aykırı" açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsunhaberDoğalgaz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yusuf 2023-10-06 21:01:27

Mevzuatınız batsın 40 yıldır bir mevzuat diye tutturmuşsunuz gidiyor. Çözüm yok ancak mazeret var. Lakin olsun hepinize.

Avatar
2023-10-06 21:13:28

Samsun şehir köylerinde bile doğalgaz varken şehrin göbeğindeki mahallelerde doğalgaz yok! Bunun sorumlusu sebebi kimse çıksın halka açıklasın! Artık bıktık mezardamı doğalgaz vereceksiniz şehri yönetenler bu mahalleleri unuttunuz neyi bekliyorsunuz?

Avatar
ÇETİN 2023-10-07 10:35:37

Kentsel dönüşüm bu iki mahallede niçin olmuyor....????? Yoksa istekler mi çok..???????

Avatar
Adem Gudeloglu 2023-10-07 17:32:06

5 katlı evimizi terk ettik.Komsunun soba borusu benim camimda.Onumuzde belediye seçimleri var.Gecen seçimde söz vermiştiniz.Reise durumu siz anlatmazsaniz bir anlatırız.

Avatar
hera 2023-10-07 17:54:23

:((

Avatar
Adem 2023-10-07 21:21:48

Catalarmutda köpek kulübesinde bile doğal gaz var hastane başında yok yazıklar olsun size kentsel dönüşümü yapıyorsaniz yapın yapmıyorsanız doğal gaz verin

Avatar
Samsun Yerlisi 2023-10-07 23:38:48

Hem kentsel dönüşüme karşı çıkıyorlar hem de modern istekleri var. Virane evine napcan lüks yoğuşmalı kombiyi. Önce modern binaya geç. Özellikle kadıköy mahallesine de kentsel dönüşüm hemen gelsin,şehir merkezinde çarpık kentleşmeye en iyi örnek mahalle, çoğu kaçak tek tek bağımsız evler, boş virane evler.