banner388

Samsun Ülkü Ocaklarından şok iddia

Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Yalçın Altıntaş, yemekhanelerde yolsuzluk yapıldığını iddia etti.

Samsun Ülkü Ocaklarından şok iddia

Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Yalçın Altıntaş, yemekhanelerde yolsuzluk yapıldığını iddia etti.

13 Ocak 2018 Cumartesi 13:47
Samsun Ülkü Ocaklarından şok iddia

Samsun haber - Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Yalçın Altıntaş, Kredi ve Yurtlar Kurumu Samsun İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu'nu ziyaret etti.

YOLSUZLUK İDDİASI

Yurt yemekhanelerinde yolsuzluk yapıldığını iddia eden Altıntaş, "Devletimiz tarafından öğrenciye kahvaltı için 3.5 TL akşam yemeği için 7.5 TL yemek yardımı yapılıyor. Öğrencinin aldığı yemeklerin ücret toplamı bu limitin üzerine çıktığında öğrenci kendi cebinden ödeme yapıyor. Ama aldığı yemeklerin ücret toplamı bu limitlerin altında kalırsa ve öğrenci daha bir şey almak istemezse yine de kasadaki görevli tarafından bu limitler sisteme yazılıyor ve öğrenci tam limitinde yemek yemiş gibi gösteriliyor" dedi.

HAKSIZ KAZANÇ

Devlet bütçesinden haksız kazanç sağladıklarını iddia eden Altıntaş, "Örneğin; öğrencinin aldığı yemekler 5,5 lira tuttu. Kasaya gelip hesaplattırdı. Kasadaki görevli sisteme 7.5 lira yazarak işlem yapıyor ve devlet bütçesinden haksız kazanç elde ediyor. Tek bir yurtta dahi ciddi haksız kazançlar elde eden bu firmalar daha büyükte düşündüğümüzde Türkiye genelindeki binlerce yurttaki bu işletmeler eğer önlem alınmazsa,  devlet bütçemizi haksız yere çok büyük kayıplara uğratmaya ve yolsuzluk yapmaya devam edeceklerdir" diye konuştu.

YOLSUZLUĞUN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Kasapoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bir an önce yolsuzluğun önüne geçilmesi için çalışma başlatılacağını ifade etti.

RAPOR TUTULDU

Samsun Ülkü Ocakları, öğrencilerden aldıkları bilgiler doğrultusunda Samsun’da bulunan devlet yurtlarında yapılan yolsuzlukları rapor haline getirerek Kasapoğlu'na teslim etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
erhan... 2018-01-13 14:14:12

Ocak başkanının değindiği konu kesinlikle doğrudur...

Avatar
Ahmet 2018-01-13 22:10:58

Bunlarin yaninda ilkadim belediyesi sinirlari icersinde belediyeye ait dugun salonlarinin isletmesini kac tl ye kim isletiyor Arastirilsin

Avatar
misafir 2018-01-13 23:05:01

doğru cavcılığa gidin diyecem ama ,cavcıya ne kadar güveneceğiz. Savcıya güvensek mahkemeye ne kadar güveneceğiz .durumlar çok karışık

Avatar
erhan... 2018-01-15 00:01:06

Heryerde , her kurumda işgüzar hortumcular var.Olan vatandaşa oluyor.Açığa çıkarılıp kovulmaları sağlanmalı...