banner388

Samsun TSO'da Gündem AB İlişkileri

Üniversite öğrencilerinin katılımlarıyla Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi tarafından Türkiye-AB ilişkileri değerlendirildi.

Samsun TSO'da Gündem AB İlişkileri

Üniversite öğrencilerinin katılımlarıyla Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi tarafından Türkiye-AB ilişkileri değerlendirildi.

26 Aralık 2016 Pazartesi 15:26
Samsun TSO'da Gündem AB İlişkileri

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu koordinasyonu kapsamında Türkiye geneli 20 ilde uygulanmakta olan, “Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağının Desteklenmesi” projesi kapsamında 1997 yılından bu yana Samsun Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Samsun AB Bilgi Merkezi’nin organizasyonuyla, son gelişmeler ışığında Türkiye-AB ilişkileri değerlendirildi. Toplum Gönüllüleri Vakfı İğne Deliği Gençlik Merkezi ile birlikte bir otelde gerçekleştirilen etkinliğe, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinden 40 kadar öğrenci katıldı.

Öğrenciler görüşlerini dile getirdi
Etkinliğe katılan Avrupa Takımı Uzmanlarından Mithat Can Baydarol, öğrencilere son dönemdeki Türkiye-AB ilişkilerine yönelik bilgilendirmede bulundu. Avrupa Birliği’nin temel kurulma düşüncesinin “barış” olduğundan bahseden Baydarol, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa’ ya huzur ve refah getirmek için ülkelerin egemenlik haklarından feragat ederek Birliğin kuruluşu için ilk adımı attıklarına vurgu yaptı. Konuşmasında Türkiye-AB ilişkilerinin gelişiminden bahseden Baydarol, bugünün ajandasında en önem arz eden konularından olan vize, mülteci krizi, gümrük birliği gibi konularda öğrencilerin de katılımı ile görüş alışverişi gerçekleştirdi.

AB ile temel değerler uyuşmazlığı mevcut
İnteraktif ortamda yapılan etkinlikte konuşan Baydarol, “Uluslararası ilişkilerde ve tabii ki AB ile olan ilişkilerimizde en önemli nokta karşılıklı çıkarlar. AB ile aramızda temel bir değerler uyuşmazlığı var. Yani karşılıklı anlaşamama durumu mevcut. Demokrasi diyoruz ancak demokrasi içeriklerimiz farklı. Bu noktadan çıkan sorunlar yaşıyoruz. Ancak çıkarlarımız ayrılmamayı içinde barındırıyor” dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
SamsunAb
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.