banner388

Samsun sokağa çıkıyor eyleminde gerginlik

Samsun'da halkın sosyal medyada örgütlenerek yaptıkları Samsun sokağa çıkıyor eyleminde gerginlik çıktı. 

Samsun sokağa çıkıyor eyleminde gerginlik

Samsun'da halkın sosyal medyada örgütlenerek yaptıkları Samsun sokağa çıkıyor eyleminde gerginlik çıktı. 

04 Temmuz 2018 Çarşamba 21:08
Samsun sokağa çıkıyor eyleminde gerginlik

Samsun Haber-Son zamanlarda Türkiye'de yaşanan istismar ve cinayetlere karşı Samsun halkı sessiz kalmayarak eylem düzenledi. 'Çocuk bedenime dokunma' adı altında düzenlenen etkinlikte ortam gerildi. Eylemden sonra yürümek isteyen bir grup polisle tartıştı.

Bugün saat 18.00'da Uğur Mumcu parkında toplanan grup, pankartlar ile Türkiye'de son zamanlarda yaşanan istismar ve cinayetler olayları protesto etti. Düdük ve pankartlar ile yapılan protestoda konuşan grup sözcüsü Elif Yaz, basın açıklaması okuyarak Türkiye'de son zamanlarda yaşanan olaylarla ilgili yasal düzenlemelerin yapılmasını vurguladı.

Eylemin ardından toplanılan alandan ayrılmak isteyerek yürüyüş yapmaya çalışan grup ile polis ekipleri arasında tartışma çıktı, yürüyüşe izin verilmedi. Yürüyüşe izin verilmemesi üzerine arbede yaşayan grup, yoldan geçen arabaların önüne geçerek yolu kesti.

YÜRÜYÜŞE GRUP İÇİNDEN TEPKİ

Uğur Mumcu parkında vatandaşların tepkilerini göstermesi üzerine bir de yürüyüş yapmaya çalışan gruba, eylemciler arasından bir bayan da tepki gösterdi. İzinsiz şekilde yürüyüş yapmaya çalışan gruba serzenişte bulunan bayan vatandaş, "Rezilliğe gerek yok. Sana burada yer vermişler. Sesimizi duyurduk. Milletin arabasının önünü kesmeye gerek yok. İki kişi çıkıyor provokasyon yapıyor. Hepimiz anneyiz. Ben torunum için geldim buraya" ifadelerini kullandı.

Polise dinlemeyen grup, polis eşliğinde Muhuttin Özkefeli Bulvarı'ndan Cumhuriyet Caddesi'ne inerek sloganlar eşliğinde Anıt Park Atatürk Anıtı önüne geldi. Grup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından polis kontrolünde dağıldı.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dilek 2018-07-04 21:23:34

Polisinde karşı çıkması çok yanlış kınıyorum

Misafir Avatar
yalçın kılıç 2018-07-04 23:51:56 @Dilek

nasıl yani? ben mi yanlış anlıyorum acaba.?. polis kanuni nizamlar çerçevesinde vazifesini yerine getirmiş.. herkes kafasına göre yollara dökülsün,trafiğin akışına engel olsun,bir de bundan nemalanacak provokatörlere de gün doğsun öyle mi

Beğenmedim! (3)
Avatar
ümran 2018-07-04 23:34:28

polisimize sonsuz teşkrler inşlh sesimizi duyurmuşzdr

Misafir Avatar
Sadettin 2018-07-05 09:33:59 @ümran

Ak Parti mitingi olsaydı polis izin verirdi. Çünkü orda toplanan kadınlar çoluk çocuk tehdit oluşturuyor. Polisin en kolay müdahale edebileceği toplululuk. Polis ve valilik bu duruma izin vermeli günlerdir ekranlarda izleyip içimizi acıtan bir rezilliğe insanlar tepkisini göstermeliydi. Demek istediğim şu ki bu eylem polis engeliyle haber değil yapılan eylemin amacıyla haber olmalıydı.

Beğenmedim! (3)
Avatar
Y 2018-07-05 09:35:08

Polise yanlış yapan dayağı yer

Avatar
Yürü be 2018-07-05 12:47:51

Yürü be samsunum

Avatar
ÇETİN 2018-07-05 13:35:24

Yollar ve trafik halka lazım...izin almadan ne yürüyüşü....türübünlere oynayan malüm zihniyetin yönettiği bu ülke çok yürüyüşler gördü...havasını da aldılar....kanarya,çiçek,hayvan,bulut sevenler yürüyüşünün arkasındaki güçe bir bakıyorsun...mosat..cia veya alman istihbaratı çıkıyor..yazılar Türkçe..konuşulanlar Türkçe..fakat idare edenler ve fonlıyanlar sünnetsizler...halk bu oyunları artık yemiyor...bu oyunlar bayatladı..yüz yıldır halkı çok çok kandırdılar....artık halkın gözü açıldı...başka kapıya....rahat bırakın yolları halka lazım....

Avatar
Nuray 2018-07-05 18:43:30

Tebrik ediyorum samsunlu kardeslerimi

Avatar
Metin 2018-07-05 21:30:10

Katılan herkese çok teşekkürler, bende olsam katılırdım, bir de Suriye ve ıraklılar dışarı yürüyüş yapmak lazım.