banner388

Samsun, şehidini uğurladı

Nevşehir’de F-16 uçağının düşmesi sonucunda şehit olan Üsteğmen Yasin Boy, son yolculuğuna uğurlandı.

Samsun, şehidini uğurladı

Nevşehir’de F-16 uçağının düşmesi sonucunda şehit olan Üsteğmen Yasin Boy, son yolculuğuna uğurlandı.

23 Mart 2018 Cuma 18:27
Samsun, şehidini uğurladı

Samsun haber - Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören köyü yakınlarında eğitim uçuşu sırasında dağlık alana düşen F-16 savaş uçağının pilotu Hava Pilot Üsteğmen Yasin Boy memleketi Samsun’da gözyaşları içerisinde uğurlandı. Şehit için Samsun Büyük Camii’de cenaze töreni düzenlendi.


Nevşehir’de düsen F-16 uçağının pilotu şehit Üsteğmen Yasin Boy için Samsun Büyük Camii’de cenaze töreni yapıldı. Cenaze törenine yoğun katılımla birlikte binlerce kişi şehit Üsteğmen’i son yolculuğuna uğurlamak için oradaydı. Vatandaşlar, şehit için dualar okudu. Eşinin tabutuna sarılarak ağlayan şehit Üsteğmen Yasin Boy’un eşi Çağla Boy, yürekleri dağladı. Annesi Güllü Boy ve babası Ramazan Boy da gözyaşları içerisinde oğullarının tabutuna dokundu. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı Kıranköy Şehitliği’nde toprağa verildi.


Cenaze törenine devlet büyüklerinin de katılımı büyüktü. Törene Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İYİ Parti İl Başkanı Ömer Süslü, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı katıldı. Adli ve askeri erkan da törendeydi. Şehidi askeri bandoyla birlikte askerler omuzlarında araca taşıdı.


Haber: Dilek Alabulut

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberşehitSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fevzi BOY 2018-03-23 19:24:34

Allah gani gani rahmet eylesin sakarya dan BOY ailesi adina