banner388

Samsun-Rusya seferleri başladı

Samsun ili ile Rusya’nın Krasnodar şehri arasında direkt uçak seferlerinin bugün itibari ile tekrar başladığı bildirildi.

Samsun-Rusya seferleri başladı

Samsun ili ile Rusya’nın Krasnodar şehri arasında direkt uçak seferlerinin bugün itibari ile tekrar başladığı bildirildi.

13 Mayıs 2017 Cumartesi 21:05
Samsun-Rusya seferleri başladı

Samsun Haber- Samsun ili ile Rusya’nın Krasnodar şehri arasında direkt uçak seferlerinin bugün itibari ile tekrar başladığı bildirildi.

Törenle Karşılandılar
Krasnodar şehrinden Samsun'a gelen yolcular için Samsun-Çarşamba Havaalanı'nda tören yapıldı. Rusline firmasına ait Bombardier CRJ-200 tipi 54 kişilik uçak, Krasnodar'dan kalkış yaptıktan 40 dakika sonra Samsun-Çarşamba Havaalanı'na inişgerçekleştirdi. İş adamları, yöneticiler ve medya mensuplarının da aralarında bulunduğu yolcular; çiçekler ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin yöresel oyunları ile karşılandı. Ruslar halk oyunlarını ilgiyle izlerken bazıları oyunlara alkışlarla tempo tuttu. Yolcular ardından resepsiyonda organize edilen kokteyle katıldı.

Rus konukları Samsun'da gördüğü için mutlu olduğu ifade eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, "Bu seferlerle bizim çocuklarımız tanışacak, iş adamlarımız tanışacak, bizim halklarımız tanışacak. O zaman iş birliğimiz gelişecek" ifadelerini kullandı.


Bu uçuşların iki ülke halkını birbirine daha da yakınlaştıracağını belirten Rusline firması Geliştirme Dairesi Başkanı Alexey Donchenko, "Bu uçuşlar arkadaşlığımızı pekiştirecek ve bu uzun süreli olacaktır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, "Bundan sonra daha sık gidip geleceğiz ve birbirimizi daha yakından tanıyacağız. Samsun ve Türkiye açısından önemli bir süreci tamamladık. Hep birlikte başardık. Ülkemize ve Rusya'ya hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Bugünün bir emeğin sonucu olduğunu vurgulayan Samsun Vali Yardımcısı Recep Yüksel, "İnanmak başarmanın yarısıdır. En uzun yolculuklar bir adımla başlar. Dostluklar, arkadaşlıklar kendiliğinden oluşmaz, emek ister. 11 yıllık alkışlarla karşılanıyor. Bunu hak ediyoruz. Nasıl binlerce yıl komşuysak, bütün zorluklara rağmen dost olmayı başarabiliyorsak, bu 11 yıldan sonra yüzlerce yıl bu tarihi hep birlikte sürdüreceğiz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.