banner388

Samsun pazarları cep yakıyor

Samsun'da halk pazarlarındaki fiyatlar, vatandaşların cebini yakıyor.

Samsun pazarları cep yakıyor

Samsun'da halk pazarlarındaki fiyatlar, vatandaşların cebini yakıyor.

29 Mayıs 2020 Cuma 18:11
Samsun pazarları cep yakıyor

Samsun'da uygulanacak olan 2 günlük sokağa çıkma yasağı öncesinde, vatandaşlar pazarlara akın etti. Sebze, meyve ihtiyaçlarını gidermek için pazarlara giden vatandaşlar, fiyatlardan memnun kalmadı.

50 LİRALIK PAZAR ÇANTASI ARTIK 250 LİRAYA DOLUYOR

Vatandaşlar özellikle meyve fiyatlarının çok yüksek olduğundan yakınırken, geçen sene 50 liraya doldurdukları pazar çantalarını bu sene 250 liraya doldurduklarını söylediler. Fiyatların yüksek olduğundan dolayı alım gücünün düştüğünü belirten pazarcı esnafı da komisyoncuların fiyatları yükselttiğini iddia ettiler.

Meyve fiyatlarının pahalılığından yakınan vatandaşlar, “Pazarda fiyatlar çok yüksek. Meyve fiyatları almış başını gidiyor. Geçen sene 50 liraya dolan pazar çantamız bu sene 250 liraya doluyor. Maydanozun bağı 3 lira olmuş. 10 liradan aşağı bir şey yok. 1 kilo alacağımız meyveden yarım kilo alıyoruz” dediler.

"BİZİM FİYATLARLA ALAKAMIZ YOK"


Fiyatların yüksek olduğunu kabul eden pazarcı esnafı ise : “Fiyatlar yüksek olduğu için müşterilerin alım gücü olmuyor. O yüzden vatandaşlar genelde yarım kilo ya da 1 kilo alıyor. Komisyoncu ne diyorsa o oluyor. Fiyatların yüksek olmasıyla bizim bir alakamız yok” şeklinde konuştu.


Samsun’un en işlek pazarlarından olan Modern Halk Pazarında fiyatlar kilo bazında soğan 2 TL, patates 4 TL, havuç 5 TL, biber 5 TL, patlıcan 4 TL, salatalık 4 TL, domates 3,5 TL, sarımsak 15-20 TL, nar 4 TL, kivi 3 TL, kiraz 15 TL, çilek 7,5 TL, kayısı 8 TL, kavun tane 10 TL ve karpuzun kilosu 3 TL’den vatandaşlara  sunuluyor.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsunlu 2020-05-29 22:14:30

Şu komisyoncuları aradan çıkaramadılar bir türlü. Hani yasa hazırlanıyordu hal yasası

Avatar
Adinisenkoy 2020-05-29 23:23:27

Ne komisyoncusu kapitalizmi yok etmek lazım memlekette ne pahalı değil herşey zengin çok zengin fakir çok fakir

Avatar
kabzımal 2020-05-30 12:27:03

kabzımal olayı kaldırılmadan bu iş düzelmez