banner388

Samsun Otogarı'nda sözleşme krizi

Samsun otogar yönetimi seyahat acentelerine ilginç bir yaptırımda bulundu. Firmaların yüzde yirmi olan kazancından yüzde onunu isteyen yönetim, sözleşmenin yapılmaması halinde şirketlerin elektriklerinin kesileceğini ve firmalara farklı yaptırımlar uygulanacağını söyledi.

Samsun Otogarı'nda sözleşme krizi

Samsun otogar yönetimi seyahat acentelerine ilginç bir yaptırımda bulundu. Firmaların yüzde yirmi olan kazancından yüzde onunu isteyen yönetim, sözleşmenin yapılmaması halinde şirketlerin elektriklerinin kesileceğini ve firmalara farklı yaptırımlar uygulanacağını söyledi.

03 Ekim 2020 Cumartesi 14:16
Samsun Otogarı'nda sözleşme krizi

Samsun otogarında görev yapan bir firmanın elektriğini keserek diğer acentelere gözdağı veren otogar yönetiminin yaptığı uygulamaya isyan eden firma yöneticisi otogar yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunarak olayı yargıya taşıdı. Şu anda müşterilerine karanlıkta hizmet vermek zorunda kalan ve bilgisayarları çalışmadığı için bilet kesemeyen acente sahibi;'21. yüzyılda böyle bir uygulama olur mu? Herkesin çoluk çocuğu var. Büyükşehri de bu konu da göreve davet ediyoruz. Şu anda kendilerine yapılan uygulama diğer firmalara da yapılacak. Önümüze konulup dayatılan sözleşmeyi hiç bir acentenin imzalayacağını zannetmiyorum. Bu sözleşme değil adeta ölüm fermanı gibi bir şey.' dedi.

Otogarda bulunan seyahat acentaları ise yaşananlardan kaygılı. Pandemi döneminde işlerin zaten düşük olduğunu belirten acenteler yüzde 20 kar marjıyla çalıştıklarını bunun yarısının otogar yönetimi tarafından istenildiğini söylediler. Önlerine çok ağır bir sözleşme koyduklarını bu sözleşmeyi ise kesinlikle imzalamayacaklarını belrten acenteler; 'elektriklerimizi kesmekten tutun her türlü baskı ve tehditle bizleri yıldırmaya çalışıyorlar. Bir firmanın elektriğini kestiler bizler imzalamadığımız takdir de aynı muameleyi bize de yapacaklar. İlkel yöntemlerle karanlıkta ve elektrik olmadan bu arkadaşlar işlerini nasıl yapacaklar. Bunun adı despotluk' dediler.

Bu durumun daha öncede farklı şekillerde yaşandığını ve yapılanların Ünlü iş insanı olan Galip Öztürk'ün firmasına yakışmadığını belirten seyahat acenteleri; 'Bizler burada gece gündüz demeden çalışıp çoluk çocuğumuza ekmek götürme derdindeyiz. Otogar yönetimi her alanda kötü hizmetler verdiği gibi patronlarına yaranmak adına başarısızlıklarının hırısını bizden alarak çıkarmaya çalışıyorlar. Onlarda sözleşmeyi imzaladığımız takdirde bu rakamlarla geçinemeyeceğimizi çok iyi biliyorlar. Bizler sadece saygı ve hassasiyet görmek istiyoruz. Kimse otogarda ali kıran başkesenlik yapmasın.' diye konuştular.

Er Meydanı programında da ele alınan Samsun Otogarındaki sözleşme krizini izlemek için...

Anahtar Kelimeler:
OtogarSamsunSözleşme
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
herhangi biri 2020-10-03 16:09:58

%20 paydan kalan %10 mu isteniyor yoksa %20 %10u mı isteniyor burayı çok anlamadım. Biraz daha açmaları lazım bu konuyu

Avatar
Tarik ermis 2020-10-03 17:29:58

Acentanin kazandigi zaten kendi otobusu degilki firmanin zaten orda elektirik kira giderleri var bide % 10 harac para verecek anlamadigim neden otogarlarin cogu metronun kullaniminda anlamadim

Avatar
çarşambalı 2020-10-03 20:27:32

bu otogar yönetimi kan emici vampir gibi ben çarşambalı olarak utanıyorum bu tip hemşerim olan insanlardan