banner388

Samsun önemli bir merkez

OMÜ Rektör Yardımcısı Mehmet Kuran, Samsun’un ticaret ve lojistik anlamda stratejik bir noktada olduğunu söyleyerek, "Samsun önemli bir merkez" dedi.

Samsun önemli bir merkez

OMÜ Rektör Yardımcısı Mehmet Kuran, Samsun’un ticaret ve lojistik anlamda stratejik bir noktada olduğunu söyleyerek, "Samsun önemli bir merkez" dedi.

20 Nisan 2017 Perşembe 17:28
Samsun önemli bir merkez

Samsun Haber - Karadeniz 1. Uluslararası Ticaret ve Lojistik Zirvesi, önemli temsilcilerin katılımıyla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden (OMÜ) yapıldı. Uluslararası Ticaret ve Lojistik Topluluğu ile Öğrenci Konseyinin birlikte organize ettiği zirve Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşti. 


Uluslararası Ticaret ve Lojistik Topluluğu Başkanı Büşra Gebeş, açılış konuşmasını yaparak, "Uzun zamandan beri yürüttüğümüz, yoğun emek ve çalışmalar gösterdiğimiz ve de ilkini düzenlediğimiz bu zirveyle; öncelikle geleceğin lojistikçileri olarak iş hayatında çalışmaları görmeyi, sektörün çeşitli alanlardaki uzman kişilerinin bilgi, deneyim ve tecrübelerinden yararlanmayı, ticaret ve lojistik öğrencileri olarak nasıl bir hedef belirleyeceğimizi ön görmeyi, hangi yolları izleyeceğimizi ve bölüm adına kendimizi nasıl geliştireceğimizi öğrenmeyi amaçlıyoruz. Bu emeğimiz bizlerin gelecekte atacağımız adımlara zemin oluşturacaktır" dedi.


OMÜ Rektör Yardımcısı Mehmet Kuran ise şunları söyledi; "Evet, teorik bilgi gerekli ancak bu bilgiler çoğu zaman gerçek hayatla örtüşmeyebiliyor. İşte siz değerli gençlerin üniversitemizdeki topluluklarda görev alarak söz konusu sektörlerdeki yaşananları ve gelişmeleri bilmesi lazım ki, başarılı olabilesiniz. Zira sektörün içinde olmak bambaşka bir deneyim. Girişimci ruhunuzla kendi şirketinizi kurabilirsiniz. Kaldı ki devlet çok farklı alanlarda teşvik ve destekler vermekte. Örneğin TEKNOPARK’ımız var, fikri olan, bir şeyler yapmak isteyen öğrencilerimize kapımız her zaman açık. TEKNOPARK ön kuluçka merkezinde fikirlerinizi olgunlaştırabilirsiniz. Yeter ki cesur olun ve bu doğrultuda adımlar atın. Samsun bu nitelikleriyle gerçekten önemli bir merkez. Kentin bu dinamiklerini iyi tahlil edip girişimcilik ruhunu ve motivasyonunu harekete geçirmek bizlerin elinde. Bu açıdan bu değerli ve anlamlı zirveden sevgili öğrencilerimizin önemli ve yararlı dersler çıkaracağını ümit ediyorum. Çünkü akademik bakış açısının yanı sıra sektörün değerli temsilcileri birikim ve tecrübelerini paylaşacak. Bu vesileyle bu etkinliğin verimli ve başarılı geçmesini temenni ediyorum


Yapılan konuşmaların ardından program, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İşletme Bölümü Sayısal Yöntemler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Birdoğan Baki’nin “Tedarik Zinciri Yönetimini Anlamak” isimli sunumuyla başladı. 

KTÜ Öğretim Üyesi Baki yaptığı konuşmada, "Söz konusu networkün çok iyi yönetilmesi gerekiyor. Tedarik zincirinin halkaları bu anlamda birlikte hareket etmeli. Aslında şunu da söyleyebiliriz: Bu süreçte rakibiniz karşınızdaki firma değil, rakibiniz tedarik zinciri esasen. Lojistik dediğinizde çoğu zaman taşıma faaliyeti anlaşılıyor. Oysa bu sektör hayatın her alanına dokunan bir alan. Sürekli değişim içinde olduğundan son derece dinamik bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Bu alanda zinciri ve firmaları bir bütün olarak düşünmek zorundayız. Çünkü arka planı oldukça karmaşık ve bir o kadar belirsizliklerle dolu. Dolayısıyla arka planı mümkün olduğunca senkronize etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ramazan küçük 2017-04-21 11:58:44

Samsun önemli bir merkez ancak yıllarca ihmal edilmiş samsun gençleri neden dışarı çalışmaya gitsin bunun gibi cennet bir şehirden ..Bu konuda yetkililere güveniyoruz bizler de destek verelim Samsun ilimiz gelişsin