banner388

Samsun OMÜ Türkiye'de birinci oldu

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), böbrek naklinde Türkiye'de ilk sırada yer aldı.

Samsun OMÜ Türkiye'de birinci oldu

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), böbrek naklinde Türkiye'de ilk sırada yer aldı.

14 Ekim 2017 Cumartesi 11:15
Samsun OMÜ Türkiye'de birinci oldu

Samsun haber - Samsun'da Transplantasyon Immunolojisi ve Genetigi Dernegi(TIGED) toplantısı yapıldı. Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) 2001 yılından sonra 2'inci kez TIGED Samsun Bölge Toplantısı, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.

TÜRKİYE'DE İLK SIRADAYIZ

OMÜ Tıp Fakültesi Doku Tipleme Laboratuvarı Sorumlusu Prof. Dr. Belma Durupınar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Toplantımızın amacı, TIGED çatısı altında transplantasyona katkı veren farklı branşlardaki hekimlerimizi bir araya getirmek, bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmak ve sorunlarımızı tartışmaktır. OMÜ transplantasyon (böbrek nakli) alanında 2017 yılında da ülkemizde ilk sırada yer almaktadır. Ekim 2017 tarihi itibariyle 17 canlı, 31 kadavra vericili olmak üzere böbrek nakli sayısı toplam 48 olmuştur. Özellikle kadavra vericili nakil sayısının yüksek olmasında bölgemiz ve koordinasyonu sağlayan tüm transplantasyon hekimlerimizin, hemşirelerimizin ve diğer yardımcı sağlık personelimizin katkısı büyüktür. Çalışmalarımızın tüm aşamalarında bizlere her türlü katkıyı veren tüm ekip arkadaşlarımıza, bağış yapan ailelerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunar toplantının başarılı bir şekilde geçmesini dileriz" dedi. 

Toplantıya OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, TIGED Başkanı Prof. Dr. Oğuz Söylemezoğlu, Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi (BKM) Sorumlusu Dr. Mehmet Kazak, BKM görevlileri, öğretim üyeleri ve organ bağışı yapan kişilerin aileleri katıldı.

Son Güncelleme: 14.10.2017 12:08
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunOmüHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Omülü 2017-10-14 14:07:03

Bu gurur hepimizin.
Her alanda dünyaya yön veren bir kurum oluruz inşaAllah
"Hak geldi batıl zayi oldu."

Avatar
Meryem sögüt 2017-10-14 20:38:40

Allahım tüm hastalarımıza şifa versın benım kardesımde şubat ayında böbrek nakli oldu bıze güzel duyguyu tatdıran aıleye sönsün şükranlarımızı sunuyorum Allahım aılenınde bası sağ olsun mekanı cennet nûrlar ıcınde yatsın soylenecek çok kelımeler var sayfaya sığmaz herkesten Allah razı olsun bende Samsunluyum