banner388

Samsun OMÜ 44 yaşında

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin 44. kuruluş yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Samsun OMÜ 44 yaşında

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin 44. kuruluş yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

01 Nisan 2019 Pazartesi 17:32
Samsun OMÜ 44 yaşında

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 44. yılını, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle kutladı. 

19 Mayıs 1919’un 100. Yılı temasının vurgulandığı törene; müzik ve şiir dinletisi renk katarken bilimsel proje ve patentler başta olmak üzere akademik alanda yaptığı çalışmalarda başarı gösteren öğretim üyelerine de ödül verildi. Kuruluş süreci hakkında bilgi vererek OMÜ’nün bugüne kadar gösterdiği gelişimi gösteren tanıtım filminin gösterimiyle başlayan kutlama töreni, açılış konuşmalarıyla devam etti. 

OMÜ TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞIYOR

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş meşalesinin yakıldığı günün adını taşıyan OMÜ’nün, 44. kuruluş yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, “Bundan 44 yıl önce 50 öğrenciyle eğitim öğretime başlayan Üniversitemiz, bugün yaklaşık 54 bin öğrenci, 2bin 400’ü akademisyen olmak üzere 6 bin 500 çalışan, 18 fakülte, 5 enstitü, 1 yüksekokul, 1 devlet konservatuarı, 12 meslek yüksekokulu, 24 araştırma ve uygulama merkeziyle daha güçlü bir Türkiye için çalışmalarına ilk günkü heyecanla devam etmektedir. Yılda yaklaşık 10 bin mezun veren OMÜ, bünyesinden de 4 üniversite çıkarmıştır" ifadelerini kullandı.
 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunOmü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.